Sport

Nagyjából 150 fős lehet a riói olimpiai csapat

MOB sajtótájékoztató (Array)
MOB sajtótájékoztató (Array)

Egy év múlva rendezik Rio De Janeiróban a 31. nyári Olimpiát, ennek alkalmából sajtótájékoztatót tartott a Magyar Olimpiai Bizottság.

2016. augusztus 5-én kezdetét veszi a brazíliai Rio De Janeiro városában a XXXI. nyári olimpiai játékok. Kedden sajtótájékoztatót tartott a MOB, amelyen elhangzott, hogy eddig 33 sportoló szerzett kvótát, de a szövetség becslése szerint 140-150 fős lehet a magyar sportolói csapat létszáma.

Szabó Bence főtitkár elmondta, ehhez az kell, hogy a részvételre esélyes négy csapat – férfi és női kézilabda, illetve férfi és női vízilabda – közül legalább háromnak sikerüljön biztosítania a részvételt.

Borkai Zsolt, a MOB elnöke a jövő évi játékok kapcsán hangsúlyozta, a szövetség eddig és ezután is minden olyan támogatást megad a sportolóknak, amely a nyugodt felkészüléshez szükséges.

Borkai bejelentette azt is, hogy a NOB támogatásának köszönhetően összesen 25, riói játékokra készülő magyar sportoló részesülhet olimpiai ösztöndíjban. Közülük kedden nyolcan – Márton Anita, Zsivoczky-Farkas Györgyi, Póta Georgina, Bácsi Péter, Vad Ninetta, Tobai-Sike Renáta, Péni István, Kotsis Edina – vehették át személyesen az erről szóló oklevelet.

Fotó: MTI

Az elnök szponzori szerződést írt alá a MOB legújabb támogatójával, a Masped Zrt.-vel, amely elsősorban logisztikában, a sportszerek Rióba szállításában segít majd.

Császári Attila, az adidas Budapest Kft. marketing-igazgatója bejelentette, hogy a magyar csapat tagjai – mint 1968 óta mindig – ezúttal is a német cég háromcsíkos szerelésében versenyeznek majd Brazíliában. Hozzátette, hogy a korábban megszokott bordó helyett ezúttal egy másik szín lesz domináns a sportolók öltözékében.

Boros József, a Tensi Tours ügyvezetője beszámolt arról, hogy az Austrian Airlines hat chartergépe közvetlenül Budapestről fogja szállítani a magyar olimpikonokat és kísérőiket Rio de Janeiróba, s visszafelé ezúttal is lesz majd egy aranygép, amelyen a győztesek augusztus 26-án hajnali 3-kor érkeznek haza. Elmondta azt is, hogy 13 ezer belépőt szereztek már az olimpiai sporteseményekre, köztük több ezer jegyet a kajak-kenu döntőkre, valamint az úszó- és vízilabada-eseményekre. Sőt, 500 belépőt még a Maracana Stadionban sorra kerülő labdarúgó elődöntőre és a fináléra is tudnak biztosítani a magyar szurkolóknak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik