Sport

Küzdelmes meccsen verte Kanadát a női pólóválogatott

Keszthelyi Rita (Array)
Keszthelyi Rita (Array)

A magyar női vízilabda-válogatott a 9. helyért játszhat a kazanyi vizes-világbajnokságon. A mieink hétfőn Kanadát győzték le 10-7-re.

Merész András csapata komoly pofonba szaladt bele szombaton, az amerikaiak elleni mérkőzésen, amelyen eldőlt, hogy nem jut be a magyar válogatott a legjobb nyolc közé. Csalódás ide vagy oda, a 9. helyért még meg kell küzdenie az együttesnek, ehhez először Kanadát kellett legyőzni hétfőn.


Keszthelyi Rita egy híján a magyar gólok felét magára vállalta
Fotó: MTI

Nem könnyítette meg a mieink dolgát a tengerentúli együttes, a magyar csapat pontatlan is volt támadásban, így sokáig szoros volt a mérkőzés. A negyedik negyednek 6-6-tal vágtak neki a felek, ekkor azonban zsinórban három gólt szerezve gyakorlatilag sikerült eldönteni a javunkra a meccset, a végeredmény 10-7 lett. Keszthelyi Rita volt a mezőny legeredményesebb játékosa, ő négy találatot szerzett.  

A magyar válogatott utolsó mérkőzésén a brazil-kazah találkozó győztesével csap majd össze.

Eredmény – női vízilabda, 9-12. helyért

Magyarország – Kanada 10-7 (2-1, 2-2, 2-3, 4-1)
gólszerzők:
Keszthelyi 4, Kisteleki D., Bujka 2-2, Szűcs G., Illés 1-1, illetve Wright 2, Valin 1, M. Eggens 1, C. Eggens 1, Robinson 1, Bekhazi 1

Vége a mérkőzésnek, a magyar csapat 10-7-re nyert.

4. NEGYED

5-8. PERC: Már hárommal vezetünk! Épp letelt a kanadai kiállítás, amikor Illés talált be (9-6). Wright dobta át két védő, valamint Bolonyai felett a labdát. Tapad továbbra is Kanada (9-7). Ez most nagyon kellett! Labdaszerzés után Bujka úszott meg, kapta is a labdát, majd jó volt a befejezés is (10-7). Belül az utolsó 2 percen, Illés lövése csúszik ki a felső lécről. Kanadai emberfór, Bolonyai a “gólvonalról” kanalazta ki a labdát. Bolonyai védett ismét, majd szépen lejárattuk a fennmaradó időt. Vége.

1-4. PERC: Keszthelyi hozta el a labdát a ráúszásnál. Az első támadásokkal egyik csapat sem tudott mit kezdeni, majd Keszthelyi dobott gólt fórból, újra vezetünk (7-6). Újabb labdaszerzés, majd Bujka lőtt szemtelen gólt, a kapu felé sem nézett dobás közben, ismét kettővel vezetünk (8-6). Kontrát fújtak Kanada ellen, majd Takács ejtett, de a kapufára.

3. NEGYED

5-8. PERC: Alogbo nem hagyta, hogy Bolonyai elvégezze a kidobást, kiállították. Már letelt a kiállítás, amikor Keszthelyi a jobb felsőbe bombázott (6-4). Antal dobása ígéretesnek tűnt, de a kanadai hálóőr, Gaudreault nagy bravúrt mutatott be. Joelle Bekhazi ejtett messziről, Bolonyainak nem sok esélye volt a védésre (6-5). Egyenlít Kanada, épp letelt a hátrányunk, amikor Wright kilőtte a kapu hosszú oldalát (6-6). Kár érte… Három a kettő ellen támadhattunk labdaszerzés után, Keszthelyi azonban a kapusba lőtt. Vége a negyednek.

1-4. PERC: Nagy csatában ezúttal Kanada hozta el a labdát a ráúszásnál. A második félidő eleje sem gólzáporos egyelőre, két-két kimaradt támadással indult a játékrész. Szép magyar összjáték után Kisteleki mattolta közelről a kapust (5-3). Pech: jól védekeztünk emberhátrányban, de Bolonyai védése után Robinson kapcsolt a leggyorsabban (5-4).

Egy félidő játék után 4-3-ra vezet a magyar válogatot. Kicsit pontatlanok vagyunk támadásban, ugyanis lehetne nagyobb is a különbség, több lövéssel próbálkozunk. Szünet, majd hamarosan folytatódik a mérkőzés.

2. NEGYED

5-8. PERC: Garda talán kissé elkapkodva lőtt, blokk. Eggens egyenlít, de nem Monica, hanem ezúttal Carmen (3-3). Keszthelyi! Már-már letelt a támadó idő, amikor Keszthelyi pattintott a kapuba (4-3). Fú, kis híján egyenlített Kanada, Valin ejtése landolt a kapufán. Bujka harcolt ki emberelőnyt, de elég tanácstalan volt a játékunk, nem is tuduk kihasználni a kínálkozó lehetőséget. Illés lövése zárta le a negyedet, fölé ment.

1-4. PERC: A második ráúszásnál is elhozzuk a labdát, ezúttal Keszthelyi. Érdekes másodpercek, előbb kiharcoltunk egy kiállítást, majd egy egyértelmű szabálytalanságot nem fújtak le, így a kanadaiakhoz került a labda. Takács kiállítását Eggens bünteti góllal (2-2). Magyar emberelőny, Keszthelyi lőtt a felsőbe távolról (3-2). Bolonyai mutatott be nagy bravúrt egy távoli lövésnél.

1. NEGYED

5-8. PERC: Sok a pontatlanság támadásban mind a két oldalon. Kanada harcolja ki az első emberelőnyt, Valin a blokk mellett dobta ki a kapu hosszú oldalát (1-1). Az első magyar fór kimaradt, pedig a kipattanót is összeszedte Kisteleki, de a második próbálkozásnál Takács kezéből kicsúszott a labda. Kivédekezett kanadai támadás után Bolonyai varázsolta oda a labdát a megúszó Kistelekinek, aki egy az egyben járt túl a kapus eszén (2-1). Bolonyai védett egy ejtést, majd Merész András időt kért, öt másodperccel a negyed vége előtt. Keszthelyi lövése nagyon fölé ment, vége a negyednek.

1-4. PERC: Fehér sapkában a kanadaiak, kékben a mieink, Kisteleki hozta el a labdát a ráúszásnál, Bolonyai kezdett a kapuban. Az első támadásnál Bujka kapta a labdát centerben, de a kapusba lőtt. Lepörgötték az órát a kanadaiak lövés nélkül, majd Kisteleki úszott meg, de nem tudta kihasználni. Nálunk maradt a labda, Szücs bombázott a hálóba (1-0). Rossz kanadai passz után Kisteleki próbálkozott pattintott dobással a támadóidőnk végén, védett a kapus.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a mérkőzés!

ELŐZETES

A csoportjában nem volt túl meggyőző a magyar női vízilabda-válogatott a kazanyi világbajnokságon, így csak a csoport harmadik helyét tudta megkaparintani Merész András együttese. Az olimpiai bajnok Egyesült Államokkal kellett így megküzdeni a legjobb nyolc közé jutásért, az amerikaiak pedig bántó fölényben játszottak a mérkőzésen és végül magabiztosan nyertek 12-7-re, az eredmény nem is tükrözi hűen a felek közti különbséget.

A mieink így a 9-12. helyért folytatják a küzdelmet, hétfőn délelőtt a Kanada elleni összecsapás következik a sorban. A tengerentúliak két mérkőzést is megnyertek a csoportjukban, ám az egyenes kieséses szakasz első összecsapásán kikaptak a görögöktől 8-5-re, így ők sem jutottak be a nyolc közé.

A magyar válogatott kerete

1 Bolonyai Flóra, 2 Czigány Dóra, 3 Antal Dóra, 4 Kisteleki Dóra, 5 Szücs Gabriella, 6 Takács Orsolya, 7 Illés Anna, 8 Keszthelyi Rita, 9 Tóth Ildikó, 10 Bujka Barbara, 11 Garda Krisztina, 12 Menczinger Kata 13 Gangl Edina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik