Sport

Cseh László „megmentette” Hosszú Katinkát

Legalábbis egy kellemetlen közjátéktól, amelyet át kellett volna élnie az ismét Európa-csúcsot repesztő klasszisunknak.

Kedves jelenet zajlott le a Kazan Arena úgynevezett „mixed zónájában”. Hosszú Katinka éppen befejezte mondandóját a rá váró újságíróknak, és elindult a levezető úszáshoz, amidőn Cseh László – saját nyilatkozata közben – résen volt, és utánakiáltott:

„Katka, az akkreditációd!”

Fotó: Europress fotóügynökség

„Uh, kösz, már másodszor vesztem el” – jött a válasz Katinkától, aki tényleg elhagyta a kártyáját futás közben, és ez a kis laminált lapocska olyan értékes egy ilyen világversenyen, mint a szemünk fénye. Azzal engedik be a sportolókat a létesítménybe, azon belül az öltözőbe, a bemelegítő-medencébe, a versenymedencéhez, és így tovább. Amikor kijönnek a medencéből, első dolguk, hogy a versenytér tövében újra magukhoz vegyék azt. Ha elveszik, jön a vizsgálódás, ellenőrzés, a macera. Ez maradt el, még szerencse, mert az ilyen apróságok is kizökkenthetik az úszókat a komfortzónájukból.

S, hogy a lényegről is essék szó. Hosszú Katinka a 200 vegyes középfutama után csak ennyit mondott: „Hát, ez azért már nem rossz idő… Nagyon boldog vagyok, persze, de rohanok, mert még sokat úszok.”

Megmentője is elégedett lehet, újra országos csúcsot úszott Cseh László 50 pillangón, amely nem a fő száma. „Elég jó úszás volt, a rajt is rendben volt, a beérkezés is, azt kell mondjam, biztató a helyzet.”

Bizony az.

Dobos Sándor

Ajánlott videó

Olvasói sztorik