Sport

Merész: Azt kértem a lányoktól, hogy nagyon pörögjenek

Merész András (Array)
Merész András (Array)

A szövetségi kapitány értékelt a csoportkör utolsó meccse után.

Amint arról már beszámoltunk, a női vízilabda-válogatott nagyon simán győzött Franciaország ellen a kazanyi világbajnokságon. A mérkőzéssel lezárult a mieink számára a csoportkör, amelyben két vereség után sikerült megszerezni az első sikert.

Az már korábban biztossá vált, hogy a csapat az Egyesült Államok ellen mérkőzhet majd a negyeddöntőbe kerülésért. Merész András éppen azért azt várta a csapattól, hogy vegyék nagyon komolyan a meccset. A kapitány szerint ezt nagyon profin megoldották.

Fotó: MTI

A szövetség honlapján olvasható a meccs utáni értékelés: „Nem gondolkodtam gólkülönbségben, azt kértem a lányoktól, hogy nagyon pörögjenek ezen a mérkőzésen, minden erejükkel azon legyenek, hogy egy nagy iramot tudjanak diktálni. Nem azért, hogy nagyon megverjük a franciákat, hanem azért, mert ezt az iramot kell majd játszanunk az amerikaiak ellen. Alig több mint 48 óra van hátra addig, nem gondolom, hogy ha belepunnyadós meccset játszottunk volna, akkor az nekünk használt volna. Nagyon profin oldották meg a lányok a feladatot. A sebeket persze borogatjuk, a lányok is, de ezerrel készülünk az amerikaiak ellen. Nekünk az volt a fontos, hogy magabiztosan hozzuk most ezt a meccset, ez megtörtént. Két nap múlva csak a jóisten tudja, mi lesz, rábízzuk magunkat.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik