Sport

Merész András: az utolsó leheletünkig harcolunk majd

merész andrás (Array)
merész andrás (Array)

A kapitány az Oroszország elleni meccs után értékelt.

Amint azt már az élő, szöveges tudósításunkban is olvashatták, a női vízilabda-válogatott remek kezdés után kétgólos vereséget szenvedett a házigazda ellen.

A szövetségi kapitány, Merész András a szövetség honlapjának így értékelt:

„Ez a meccs kézben volt, jóval inkább, mint a kínai. Még mindig azt mondom, óriási balfácánok voltunk a Kínai ellen meccsen, inkább azt siratom, mint ezt, mert ez bőven benne volt a pakliban. Valahogy a végére szétesett az a támadójáték, ami jellemezte a társaságot három negyeden keresztül, és buta, könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. Így nem könnyű, maradjunk ennyiben. Az utolsó negyedben mind a három fórunkat kihagytuk, ami egy ilyen meccsen, amikor jön fel az ellenfél, az itthon játszó ellenfél, borzasztóan nehéz.”

Fotó: MTI

A Franciaország elleni utolsó csoportmeccs után miden bizonnyal az Egyesült Államok jöhet a nyolc közé jutásért:

Most pihenni kell erre a meccsre egyet. Átbeszélni a játéksokkal a történteket, hiszen többen is kimondottan rezignáltak lettek ettől az egésztől. Borzasztóan nehéz utunk van, de azt gondolom, egy magyar vízilabda-válogatott, legyen az női vagy férfi, soha sem adhatja fel, így mi is az utolsó leheletünkig harcolunk majd. A franciákat még meg kell verni, ami nem feltétlenül egyszerű, tekintettel arra, hogy Kína ellen két negyedig bizonyították, hogy nagyon pofás játékot játszanak. Több jó játékosuk is van, jó kapusuk, nagyon oda kel majd figyelnünk ellenük – ráadásul az eddigiekhez képest szokatlan időpontban, délelőtt lesz a találkozó, ami szintén azt mondatja velem, nagyon észnél kell majd lennünk. Már csak azért is, mert rá két napra valami fantasztikus formát kell futnunk az Egyesült Államok ellen…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik