Sport

Második meccsét is elbukta a női pólóválogatott a vb-n

lékai máté (lékai máté)
lékai máté (lékai máté)

Nagyszerűen kezdtük az összecsapást, de az utolsó negyedet négy góllal elveszítő válogatott kettővel kikapott.


Fotó: MTI

Remekül kezdte a mérkőzést a válogatott a Kína elleni vereség után. Nagyszerűen működött a védekezés és jól használtuk ki az emberelőnyöket.

A záró negyed előtt még két góllal vezetett a csapat, de már ekkor látszott, hogy a hazaiak védezés váltása nem ízlett a mieinknek. Az utolsó nyolc percben oedig teljesen szétesett a gárda. Négy góllal elveszített záró felvonás megbosszúlta magát. Kétgólos vereség lett a vége.

A záró fordulóban jöhetnek a franciák. Ott elvileg nem lehet gond a győzelem megszerzése. Ebben az esetben a csoport harmadik helyén végeznénk, így az Egyesült Államok ellen harcolhatnánk a negyeddöntőért.

Eredmény – Vízilabda-világbajnokság, Nők, D-csoport, második forduló

Magyarország – Oroszország 11-13 (3-1, 3-4, 4-3, 1-5)

Vége, kikaptunk 13-11-re.

4. NEGYED

5 – 8. PERC: Bolonyai véd egy nagyon fontosat, fórban játszunk, de a kapufára bombázzuk. Nagyon jól védekeznek az oroszok, sőt már vezetnek is. Lisunova távolról nagyott nagy gólt lőtt (11-12). Elhagyták a hazaiak a labdát, de mi is eladjuk. Megint emberelőnyben játszhatnak az oroszok, lezárhatják az összecsapást. De előtte időt kérnek. Egy perccel a vége előtt kettővel vezetnek. Bolonyai hátáról a kapuba pattan a labda (11-13). Negyven másodperc van hátra, emberelőnyben játszhatunk, ez az utolsó utáni esély. Antal Dóra kísérlete a lécen csattant, eldőlt a meccs.

1 – 4. PERC:  Sikerült elhozni a labdát a ráúszásnál, a kiszorított helyről lövő Garda kisérletét védi a kapus. A kapufáról kipattanót Timofeeva ejtette a kapuba (10-9). Mi is bevágjuk a kipattanót, Tóth Ildikó volt könyörtelen (11-9). Újra egy gólt a különbség, Karimova közelről bepofozta (11-10). Bujka a rövidről a blokkba püföli a lövést emberelőnyben. 11-11,szépen kijátszották, Ivanova nem hibázott.

3. NEGYED

5 – 8. PERC: A sokadik előnyt nem kihasználják, Ivanova bombázott a kapuba (9-7). Czigány lopta a távolságot, majd nagyon bevágta a felsőbe (10-7). Kettős emberhátrányban már gólt kaptunk, Karimovának nem volt nehéz dolga (10-8). Nem lőttük be az előnyt, Keszhelyi lövése elakadt a kezekben. Bolonyai fejéről szerencsére nem befeé pattant a labda, két góllal vezetünk a záró negyed előtt.

1 – 4. PERC: Ötméterssel kezdik a oroszok a harmadik negyedet, Prokofyeva kihasználta a lehetőséget (6-6). Az újabb fórt sem tudták belőli a hazaiak, mi sem, de legalább gólt lővünk. Antal Dóra vágta a hosszúba a labdát (7-6). Bolonyai védte a húzást. Kettővel vezetünk! Takács Orsolya sodorta kapu felé a lecsorgót, nem tudni, hogy bent volt-e, a lényeg, hogy a bírók megadták (8-6). Sőt már 9-6, újabb Keszhelyi gól.

A csoport másik mérkőzésén Kína nehezen lendült bele Franciaország ellen, de végül simán nyert 13-4-re.

2. NEGYED

5 – 8. PERC: Egy gólra feljönnek, Abdriziakova lőtt a felsőbe (5-4). A támadóidő végén Czigány vállalkozott lövésre, a kapus még beleért, de gól (6-4). Bolonyai újabb lövést fog, majd emberelőny a mieinknek. Jó volt a bejátszás a falba, de Bujka húzása elakadt a kapusban. Ugyanazt eladták, mint mi az előbb, csak ők belőttek (6-5). Szépen megjátszottuk a fórt, de nincs újabb gól.

1- 4. PERC: Kontra nálunk, megúsznak, de Bolonyai  védte a ziccert. A megúszó Keszthelyi pedig a rövidbe pattintott. (4-1). Az újabb emberhátrányt is kivédekezzük, Bolonyai megint nagyot fogott. Czigány Dóra távoli bombája csattant a kapufán. Újabb orosz emberelőny, de előtte időkérés a hazaiaknál. Nem előnyből, de gólt lőnek, Lisunova volt eredményes (4-2). Ott az újabb gól! Keszhelyi bombája talált utat a kapuba (5-2). Centerből Simanovich hozza közelebb őket (5-3).

1. NEGYED

5 – 8. PERC: Ngyszerű kezdés, ott a második. Rögtön kihasználjuk az előnyt, Bujka üresen maradt és bevágta (2-0). Remek blokk hátrányban, utána viszont kontra nálunk. A harmadik emberelőnyt is kihagyták az oroszok, újabb kapufa. Centerből is próbálkoznak a hazaiak, de erőtlen a kísérlet. Emberelőny nekünk, Merész András időt kér. Az előny már lejárt, de KIsteleki Dóra a rövidbe lőtte a labdát (3-0). Megvan a szépítés, két blokkoló kéz felett ejtett Jarondajkina a hosszúba (3-1).

1 – 4. PERC: A sötét sapkában játszó oroszok vezethetik az első támadást, de rögtön megszerezzük a labdát. Bujkának jó a bejátszás, de a lövését védi a kapus. Előbb a hazaik lőnek kapufát, majd Antal ejtését védi a kapus. Centerben szabálytalankodunk, orosz megúszás, de az újabb ejtés megint a kapufán csattant. Ott a vezetés! Bujka Barbara húzását landol a felsőben (1-0). Nagyszerű védelezés emberhátrányban, Bolonyai védi a lövést.

Előzetes

Merész András csapata egy drámai meccsen, vereséggel indított Kína ellen a kazanyi világbajnokságon. A lányok a házigazda Oroszország ellen javíthatnak, de nem lesz könnyű dolguk.

A csapat kedd reggel karambolozott a városban, szerencsére senki sem sérült meg.

Amennyiben a csapat netán vereséget szenved, abban az esetben már nagyon nehéz dolga lesz a negyeddöntőbe jutáshoz. Az ázsiaiak elleni vereség után már csoda kell a csoport első helyéhez.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik