Sport

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke értékelt

szabo-laszlo(960x640).jpg (Array)
szabo-laszlo(960x640).jpg (Array)

Összesen három bronzéremmel és számtalan döntős helyezéssel, egyéni csúccsal zárta a magyar válogatott a glasgow-i paraúszó-világbajnokságot.

A verseny rendkívül magas színvonalára jellemző, hogy összesen 35 (!) új világcsúcs született egy olyan medencében, amelynek a vize a szakemberek szerint kifejezetten lassú. Magyar részről Tóth Tamás100 m háton és 200 m vegyesenKézdi Réka 50 m pillangón szerezte meg a harmadik helyet.

 Illés Fanni érte el a legjobb eredményt, de őt megfosztották az ezüst érmétől, mert a 100 mell hajrájában nem volt minden tempónál legalább egy testrésze a víz fölött 
Fotó: MTI 

„Elégedettek lehetünk az elért eredményekkel, Illés Fanni szerzett egy ezüstöt, amit elvettek tőle, Sors Tamás sérülés miatt nem versenyezhetett, pedig biztos vagyok benne, ő is szerzett volna érmeket, ezért azt gondolom, a körülményekhez képest jól szerepeltünk . Jelenleg 11 paralimpiai kvótánk van, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság jövőre határozza meg, hogy melyik ország, hány sportolót nevezhet a riói paralimpiára, én 6-8 helyre számítok” – mondta Dr. Sós Csaba, a válogatott szakvezetője. 

„Büszke vagyok az úszók teljesítményére, szeretném megköszönni nekik, edzőiknek és mindenkinek a munkáját, aki hozzátett valamit ehhez a sikeres világbajnoki szerepléshez. Az MPB lehetőségeihez mérten minden anyagi és szakmai támogatást megad az úszóválogatottnak a minél sikeresebb paralimpiai felkészüléshez” – nyilatkozta Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság Gömöri Zsolt lemondása után megválasztott új elnöke.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik