Sport

Deutsch Tamás beismerte, nem volt bölcs döntés

Gömöri Zsolt (Array)
Gömöri Zsolt (Array)

A Magyar Paralimpiai Bizottság alelnöke, Gömöri Zsolt, a testület egykori elnökének lakástámogatásával kapcsolatban fogalmazott így.

Nem volt okos dolog a lakáshitel végtörlesztéséhez a támogatást igénybe vennie Gömöri Zsoltnak, a Magyar Paralimpiai Bizottság azóta lemondott elnökének, bár erre jogszabályi lehetőség volt – nyilatkozta a Népszabadságnak Deutsch Tamás, a testület alelnöke.

 Deutsch Tamás alelnök és Gömöri Zsolt elnök (j)
Fotó: MTI 

A lap pénteki számában megjelent interjúban Deutsch Tamás felidézte: azt, hogy nem volt okos dolog, Gömöri Zsolt is elmondta. Közölte továbbá, Gömöri Zsolt egy “szedett-vedett, mindig csak a feladatok után kullogó, garázs-bt.-szerűen működő szervezetet alakított át hatékonyan működő sportszövetséggé, fizetése a sportgazdaságban ezen a szinten kapott juttatások 50-60 százaléka volt, és szponzort is vitt, amelyek után a marketingszabályzat alapján megkapta a jutalékot. Továbbra is biztos vagyok abban, hogy nem történt szabálytalanság” – szögezte le Deutch Tamás a lapnak adott interjújában.

Szerinte Gömöri Zsolt megtehette volna, hogy csak a jó kommunikációra törekszik, de ő “beleállt” az ügybe, küzdött az igazságáért, amelyben a “médiatúlerővel szemben alulmaradt”.

A paralimpiai botrány május elején robbant ki, amikor kiderült, hogy Gömöri Zsolt 2012-ben hárommillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a bizottságtól lakáshitele végtörlesztésére. A szervezetet emellett visszaélésekkel, törvénytelenséggel vádolták meg, többek között vezetői indokolatlan utazásaival.

Az MSZP, a Jobbik és a Demokratikus Koalíció egyaránt a teljes vezetőség lemondását követelte.

Gömöri a vissza nem térítendő támogatást – amelyet anno Deutsch Tamás alelnök javaslatára szavazott meg neki és három MPB-alkalmazottnak az elnökség – törvényesnek nevezte, ennek ellenére idén májusban visszafizette a felvett hárommillió forintot. Gömöri az egyre dagadó botrány miatt júniusban lemondott posztjáról.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik