Sport

Elvették Illés Fanni vb-ezüstjét

illés fanni (Array)
illés fanni (Array)

A gasgow-i paraúszó-világbajnokság kedd esti döntőjében a második helyen ért célba 100 m mellen (S5-ös sérültségi kategória), a versenybírók azonban szabálytalan versenyzés miatt kizárták.

„Fanni csodálatosan úszott, már a délelőtti előfutamban egyéni csúcsot javított, ennél az eredményénél is jobbat ért el az esti döntőben, nagyon elégedett vagyok vele – mondta Dr. Sós Csaba, a magyar válogatott szakvezetője.

 Illés Fanni remekül úszott, de hiába
Fotó: MTI 

A hajrában nem figyelt oda, hogy minden tempónál egy testrésznek a víz fölött kell lennie, és a tapasztalt versenybírók ezt észrevették, a felvételek alapján jogos a döntésük. Fanninak nem származott ebből semmi előnye, de a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság (IPC) nagyon szigorúan odafigyel minden szabály betartására, eddig ezeket a dolgokat nem vették ennyire komolyan. Csuri Feri tegnap azért úszhatott a döntőben, mert ketten két percet késtek az előzetes regisztrációnál és rögtön kizárták őket. Hosszú távon nekünk jó lesz, ha mindig ilyen szigorúan betartatnak minden szabályt. Most természetesen szomorúak vagyunk, Fanni teljesítménye egy riói részvételi jogot ért volna, de a formája és az eredménye nagyon biztató a jövőre nézve, maximálisan elégedett vagyok vele, nálam ő nyerte az ezüstérmet” – fejtette ki bővebben a kizárás okát a szakember.

A szám másik magyar résztvevője, Ráczkó Gitta negyedik lett. Szintén a negyedik helyen végzett Tóth Tamás (S9) a 100 m gyors és Pap Bianka (S10) a 200 m vegyes fináléjában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik