Sport

Újra győzött a pólóválogatott

vízilabda válogatott (Array)
vízilabda válogatott (Array)

Néhány napon belül másodszorra is sikerült nyerni az ausztrálok ellen.

Folytatta a felkészülést a kazanyi világbajnokságra Benedek Tibor csapata. A múlt hét csütörtöki Vodafone-kupán lejátszott mérkőzés után kedden ismét Ausztrália volt a mieink ellenfele, ezúttal Miskolctapolcán.

A hétfői kerethirdetés ellenére sem tudott a kiválasztott játékosokkal gyakorolni a kapitány, ugyanis Varga Dániel fertőzés miatt nem tudta vállalni a játékot. Őt a 17 esztendős Nagy Ádám helyettesítette.

A mérkőzés egy ausztrál góllal indult, amelyet gyorsan sikerült kiegyenlíteni Gór-Nagy Miklós emberelőnyös találatával. A további egy-egy gól azt jelentette, hogy 2-2 állt az eredményjelzőn az első negyed után.

Fotó: MTI

Sajnos a félidőre már vendég  vezetéssel fordultak a csapatok. Campbell és Power góljaira még Szívós Márton és Vámos Márton még válaszolt, de Cotterill találatára a dudaszó pillanatáig nem érkezett válasz (4-5).

A harmadik negyedben már helyreállt a világ rendje! Hárai Balázs nagyszerű teljesítményének is köszönhetően a magyar válogatott 9-6-os előnnyel fordult a záró nyolc percre.

Ott aztán Erdélyi Balázs bombájával már néggyel is vezettünk, a mérkőzés utolsó találata Campbell részéről már nem osztott, nem szorzott. A mieink így 10-7 arányban megnyerték az összecsapást és folytatják a felkészülést a vb-re.

A kapitány így értékelt a találkozót követően: „A harmadik negyedre érkeztünk meg Miskolcra. Az első két negyedben sokat hibáztunk, utána azonban kivédekeztük az emberhátrányokat, agresszívabban játszottunk. A mérkőzés végére alakult ki a játékunk. Az emberelőnyös helyzeteinket jobban kell kihasználnunk, ebben sokat kell még fejlődnünk, gyakorolni.” – írja a waterpolo.hu

 

Eredmény – Vízilabda, felkészülési mérkőzés

Magyarország-Ausztrália 10-7 (2-2, 2-3, 5-1, 1-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik