Sport

Benedek Tibor kihirdette a vb-keretet

Bedo-Krisztian(960x640).jpg (Array)
Bedo-Krisztian(960x640).jpg (Array)

A férfi-vízilabdaválogatott szövetségi kapitánya Bedő Krisztiánnak szavazott bizalmat.

A hazai rendezésű Vodafone Kupán második helyen zárt magyar együttes kedden lejátssza utolsó felkészülési mérkőzését Ausztrália ellen a kazanyi világbajnokság előtt. Úgy volt, hogy Benedek Tibor csak a találkozó után nevezi meg a 13 fős vb-keretét, ám a szövetségi kapitány már hétfőn tiszta vizet öntött a pohárba a csapat konditermi edzését követően: Német Toni, Manhercz Krisztián és Lévai Márton a kimaradók.


Bedő Krisztián kiharcolta a helyét az utazó keretben
Fotó: MTI 

„Tegnap volt időm jobban átgondolni a még nyitott kérdéseket, kérdést, illetőleg szeretném, ha az ausztrálok elleni három kétkaput, benne a hivatalos mérkőzést már azzal a kerettel játszani, akik ott lesznek a kazanyi világbajnokságon.

Bedő Krisztián kiválasztásában nyilván közrejátszott az is, hogy ő már ott volt a barcelonai világbajnokságon, ilyen értelemben tapasztaltabb játékos. Hozzá kell viszont tennem, hogy ahogyan ő, úgy Német Toni is nagyon sokat tett az elmúlt időszakban azért, hogy bekerüljön az utazókeretbe” – idézi Benedek Tibort a szövetség honlapja.

Varga Dénes vállsérülése rendbejött, így ő már hadra fogható, Hosnyánszky Norbert azonban még valószínűleg kihagyja a keddi, ausztrálok elleni összecsapást.

A magyar vb-keret

Nagy Viktor, Decker Attila – kapusok

 Gór-Nagy Miklós, Angyal Dániel, Madaras Norbert, Vámos Márton, Varga Dániel, Varga Dénes, Erdélyi Balázs, Hosnyánszky Norbert, Szivós Márton, Hárai Balázs, Bedő Krisztián

Ajánlott videó

Olvasói sztorik