Sport

Lefejezték a röplabda szövetséget

Poór Csaba (Array)
Poór Csaba (Array)

A Magyar Röplabda Szövetség (MRSZ) keddi rendkívüli közgyűlésén visszahívták Poór Csaba elnököt és az elnökség még hivatalban lévő további három tagját.

A tagság 52 igen, 2 nem szavazat és 7 tartózkodás mellett döntött úgy, hogy a jövőben már ne a két éve megválasztott Poór Csaba irányítsa a szövetséget.
Az MRSZ-nek eredetileg 11 fős elnöksége volt, közülük hét tag májusban benyújtotta lemondását arra hivatkozva, hogy nem tud együtt dolgozni a testület többi tagjával. Mivel a közgyűlés a hiányzó hét elnökségi tag megválasztását levette a napirendről, az MRSZ elnökség nélkül maradt.

A küldöttek ezért úgy határoztak, hogy az újabb rendkívüli tisztújító közgyűlésig, amelyre július 24-én kerül sor, ötfős ügyvivői testület irányítsa a szövetséget. Ebbe Novák László, Nagy Kornél, Baran Ádám, Ludvig Zsolt és Markovits László került be. Nem sokkal később már ülésezett is a testület, s vezetőjévé Ludvig Zsoltot választotta meg.

Markovits László, a Vasas elnöke a közgyűlésen azt mondta, Poór Csabának azért kellett távoznia, mert nem tudott szponzori pénzt hozni a szövetségbe.

Poór Csaba (jobbra) a jövőben már nem irányítja a röplabda szövetséget
Fotó: mrsz.hu

Az állami forrás nem szponzori pénz” – jelentette ki Markovits, utalva arra, hogy Poór Csaba elnöksége idején jelentősen – 2,1 milliárdról 4,2 milliárdra – nőtt a röplabdának 2020-ig megítélt kiemelt sportági támogatás mértéke.

Markovits egyúttal azt kérte a tagságtól, hogy most végre ne személyekre, hanem programra kelljen szavazniuk a küldötteknek.

Minden klubot és minden programot veszélybe sodornak azzal, hogy újból megszervezték egy elnök megbuktatását. Ma nem az tesz a röplabdázásért, aki kétévente elnököt buktat a szakmára hivatkozva, hanem az, aki hagyja dolgozni a megválasztott vezetőit. Két év alatt ugyanis nem lehet az elmúlt harminc év lemaradását behozni és hibáit kijavítani” – fogalmazott Poór Csaba, aki szerint komoly problémát okozhat a sportágnak, hogy a következő elnök bírósági bejegyzéséig az MRSZ-nek nincs hivatalos képviselete.

Elnök hiányában nincs olyan személy a szövetségben, aki aláírói, illetve utalványozói jogkörrel rendelkezik. Emiatt nemcsak a szponzorok várnak ki és szerződéseket nem lehet kötni, hanem minden munkafolyamat megáll” – tette hozzá a visszahívott elnök.

Ludvig Zsolt, a közelmúltban menesztett szakmai igazgató a közgyűlésen azt mondta, hogy átmenetileg Lukács László, az MRSZ hivatalban lévő ügyvezető igazgatója lehet az aláíró a szövetségben, Poór Csaba szerint viszont Lukácsnak erre nincs felhatalmazása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik