Sport

Kínában hívta ki a lehetetlent Kassai Lajos

Kassai-Lajos(960x640).jpg (Array)
Kassai-Lajos(960x640).jpg (Array)

A magyar lovasíjászt egy most készülő kínai televíziós sorozatba hívták, ahol olyan emberek lépnek fel, akik "kihívják a lehetetlent".

A Kínai Központi Televízió (CCTV) munkatársai kínai “forrásokból” bukkantak a magyar lovasíjászra, és az után döntöttek a meghívásáról, hogy meggyőződtek tudásáról és arról, “milyen jól mutat a képernyőn”. A sorozat a tervek szerint 11 epizódból áll, a legnézettebb 1-es csatornán, vasárnaponként, főműsoridőben sugározzák majd másfél órában. Egy-egy részben 6-7 szereplő lép majd fel.

A külső és a stúdiófelvételek folyamatosan zajlanak, és bár a részletekről sokat nem akartak elárulni, annyit elmondtak, hogy a számos kínai meghívott mellett lesz amerikai, orosz, kenyai, olasz és mongol résztvevő is. “A show komoly lehetőség arra, hogy kínaiak százmillióihoz eljusson az, hogy egyáltalán létezik lovasíjászat, amelyet a világ sok részén magyar sportként emlegetnek” – jegyezte meg Kassai Lajos a magyar lovasíjászat sportág megteremtője, aki eddig öt világrekordot állított be.

Magyarországon 1990 környékén kezdett vele foglalkozni, majd két év múlva európai “hadjáratokra” indult, lovasrendezvényeken vett részt, de eljutott Amerikába, Kanadába és a Közel-Keletre is. Edzőtáborokat tart a világ minden részén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik