Sport

Idén ilyen gyorsan még nem futott senki

Justin Gatlin (Array)
Justin Gatlin (Array)

Két számban is a 2015-ös év eddigi leggyorsabb futását mutatták be az amerikai válogatón.

Justin Gatlin szolgáltatta a vasárnap zárult amerikai atlétikai országos bajnokság csattanóját, miután 19.57 másodperces eredménnyel nyerte meg a férfi 200 métert, s ezzel a 100 mellett a félkörös sprinttávon is biztosította helyét a világbajnoki csapatban.

A jövő keddi Gyulai István Memorial-Atlétikai Magyar Nagydíj talán legnagyobb sztárja a fináléban nagyszerű versenyzéssel és szinte szélcsendben (0,4 méter/másodperc) a világ idei legjobbját futotta, magabiztosan utasítva maga mögé a mezőnyt. Gatlin ezzel nem csupán – idei ranglistavezető – egyéni csúcsát javította meg (19.68 mp), de Tyson Gay 2007-es versenyrekordját (19.62 mp) is megdöntötte.

Mögötte a pénteki 100-as döntőben negyedik Isiah Young ért célba (19.93 mp) a második, Wallace Spearmon pedig a harmadik helyen.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Női 200-on az egyetemi 100-as bajnok Jenna Prandini diadalmaskodott 22.20 másodperces egyéni csúccsal.
A vasárnapi záráson több más számban is kiváló eredmények születtek: női rúdugrásban az olimpiai bajnok Jenn Suhr (4,82 m), férfi 110 méter gáton pedig a világbajnoki címvédő David Oliver (13.04 mp) győzött a világ idei legjobbjával.

Nagyszerű világbajnokságnak nézünk elébe, hiszen a jamaicai válogatón is kiváló eredmények születtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik