Sport

Nem jött össze az érem a női és férfi dzsúdósainknak

karakas hedvig (Array)
karakas hedvig (Array)

Hiába küzdött hatalmas mindkét csapatunk, sajnos érem nélkül maradtunk.

Az Európa Játékok utolsó napján rendezték a női és a férfi cselgáncs csapatversenyt. A küzdelmeket öt súlycsoportban bonyolították le. A hölgyeknél -52, -57, -63, -70, valamint +70 kilogrammos csoportban.

A mieink a negyeddöntőben sajnos 3-2-es vereséget szenvedtek a németektől. Abban reménykedhettünk, hogy a németek döntőbe jutnak, így nekünk még marad esély az éremre. Szerencsére, ez bejött.

A vigaszágon Lengyelország ellen 3-2-es győzelmet aratott a Maros Barbara, Karakas Hedvig, Szabó Franciska, Breitenbach Anett, Joó Abigél összetételű válogatott.

A szlovénok ellen a bronzérem megszerzése volt a cél. Maros Barbarát Pupp Réka váltotta a csapatban, sajnos azonban ő sem tudott segíteni. 2-2-nél a mindent eldöntő meccsen Joó Abigél jukóval kikapott, így meg kellett elégednünk az ötödik hellyel.

Fotó: MTI

A férfiak a nők mintájára szintén öt súlycsoportban küzdöttek az éremért. A mieink a -66 kilos Őri Felicián, -73 kg-os Zámbori Bence, -81-kg-os Csoknyai László, a -90 kg-os Vér Gábor, valamint a +90 kg-os Bor Barna összeállításban léptek szőnyegre.

A negyeddöntőben 0-2-es hátrányból sikerült fordítani Németország ellen, az elődöntőben viszont eséyünk sem volt Grúzival szemben.

A bronzmeccsen hatalmasat küzdöttek a fiúk, 0-2-ről még sikerült egyenlíteni, de a döntő mérkőzésen Bor Barna egy válldobással kikapott, így nem sikerült megszerezni az érmet.

Eredmény – Európa Játékok, Cselgáncs, Női és férfi csapatverseny

Nők

negyeddöntő: Magyarország–Németország 2–3

vigaszág: Magyarország–Lengyelország 3–2

3. helyért: Magyarország–Szlovénia 2–3

Férfiak

negyeddöntő: Magyarország–Németország 3–2

elődöntő: Magyarország–Grúzia 0–5

3. helyért: Magyarország-Ukrajna 2-3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik