Sport

Nehéz döntést kellett meghoznia Hosszú Katinkának

hosszú katinka (Array)
hosszú katinka (Array)

Csak egyetlen számban áltt rajthoz a győri országos bajnokságon vasárnap a világklasszis úszónő.

Hosszú Katinka ma délelőtt 59,89-cel nyert 100 méter háton, amivel mindössze öt tizeddel maradt el saját országos csúcsától.

A remek eredmény ellenére Katka edzőjével és egyben férjével, Shane Tusuppal úgy határozott, nem ugrik többet vízbe a viadalon.

“Habár ez nem rám vall, sajnos több versenyszámban nem állok rajthoz az idei bajnokságon. Ez számunkra egy nagyon nehéz döntés volt, mivel imádok Magyarországon és magyar közönség előtt versenyezni, de a hosszútávú céljaink érdekében ez volt a legokosabb döntés. Mivel nincs megfelelő bemelegítő medence, ez komoly sérülés veszéllyel járhat” – írta hivatalos Facebook-oldalán a 26 esztendős sportoló.

 Fotó: Europress fotóügynökség

Hozzátette, szeretné, hogy minél hosszabb pályafutása legyen és majd a 2017-és budapesti VB-n is egészségesen és teljes erővel tudjon a számára rengeteg plusz erőt adó magyar közönség előtt versenyezni.

“Tudom, hogy mi, úszók vagyunk tulajdonképpen a versenyek főszereplői, pont ezért is tartom nagyon fontosnak, hogy a mi véleményünket is kikérjék az edzőkkel és a klubokkal együtt, hogy a lehető legjobb teljesítményeket tudjuk elérni. Az idei Országos Bajnokság egy nagyszerű új uszodában lett rendezve, viszont sajnos a bemelegítő medence nem készült el időben és nem mellékes, hogy a verseny nyolc napos, ami nagyon nehéz financiálisan a kluboknak és a családoknak. Össze kell fognunk, a Magyar Úszó Szövetségnek, az edzőknek és természetesen az úszóknak, hogy a Magyar Úszás továbbra is országunk egyik legsikeresebb sportja legyen!” – olvasható a közösségi portálon Hosszú indoklása.

Ma dleltt 59,89-et sikerlt sznom 100 hton Gyrben, az Orszgos Bajnoksgon. Nagyon rlk ennek az idnek mivel…

Posted by Katinka Hosszu on 2015. június 28.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik