Sport

Július 6-án derül ki, Deutsch Tamás megy vagy marad

deutsch-tamas(210x140).jpg (Array)
deutsch-tamas(210x140).jpg (Array)

Döntött az Magyar Paralimpiai Bizottság elnökség a rendkívüli közgyűlés időpontjáról. A küldöttek itt szavaznak arról, Gömöri Zsolt lemondását követően az eddigi alelnök vagy valaki más vezeti tovább a bizottságot.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége a közvéleményt és a tagságot leginkább érdeklő rendkívüli közgyűlés időpontjának kijelölésén túl döntött még olyan témakörben is, amely az egyik meghatározó támadási pont volt az eddigi elnök, Gömöri Zsolt ellen: a 2012 után beígért és elmaradt Gerevich-ösztöndíj keret megemelése ügyében. Az elnökség úgy határozott, hogy a sportolók, sportszakemberek munkáját támogató ösztöndíjak eddigi 32 milliós keretösszegét,15,4 millió forinttal kiegészíti.

Deutsch Tamás az MPB irodája felé tart. Július 6-án kiderül, továbbra is ő lesz az alelnök, esetleg elnök lesz és új főtitkár irányít majd
Fotó: MTI

Az átcsoportosítás nem érinti egyetlen szakmai program végrehajtását sem, a sportolók minden előzetesen tervezett nemzetközi kvalifikációs versenyen és edzőtáborban részt tudnak venni. A plusz forrás felosztásáról az elnökség határozata értelmében Deutsch Tamás alelnök egyeztet a sportági szakmai vezetőkkel és a Paralimpikonok Klubjának elnökségével.

Az MPB elnöksége arról is döntött, hogy az ügyvitel folytonossága miatt  Deutsch Tamás alelnök mellett Ari Lajos elnökségi tagot bízza meg az együttes aláírási jog gyakorlásával.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége a sportszakmát sem hagyta ki, és felhatalmazást adott a szeptember 18-23. között Egerben megrendezésre kerülő, a riói paralimpiára kvalifikáló kerekesszékes vívó-világbajnokság rendezéséről szóló szerződés aláírására a nemzetközi szövetséggel.

Az MPB Moszkva visszalépése után Hongkongot megelőzve tavaly novemberben kapta meg a rendezési jogot. A világbajnokság megrendezésével legjobb kerekesszékes sportolóink a megszokott környezetben (2010 óta rendeznek Világkupa-versenyeket a hevesi megyeszékhelyen) küzdhetnek a riói paralimpiai részvételi jogért.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik