Sport

Semjén: Orbán nem közpénzből ment a BL-döntőre

orban-foci(210x140).jpg (Array)
orban-foci(210x140).jpg (Array)

A miniszterelnök-helyettes Varju László DK-s politikus kérdésére írásos válaszban fejtette ki, hogy Orbán Viktor mint magánember vett részt a meccsen.

Varju László Ki fizette a futball-BL döntő VIP jegyeit és a berlini utat? címmel tett fel kérdést Orbán Viktornak, aki helyett Semjén Zsolt válaszolt az érdeklődésre.

Mint írta, a sajtóban megjelent egy kép arról, Orbán Viktor fiával, illetve Csányi Sándor MLSZ elnökkel a 2014/15-ös futball Bajnokok Ligája döntőjén üldögélt a berlini Olympiastadion VIP – páholyában. Varju arra volt kíváncsi, hogy ki fizette a nem éppen olcsó jegyeket, ezek pontosan mennyibe kerültek, milyen közlekedési eszközzel jutottak el Berlinbe, ki fizette a német fővárosba tett utazást és az pontosan milyen kiadásokkal járt.

A miniszterelnök-helyettes írásbeli válaszában kifejtette: az Európai Labdarúgó Szövetség elnöke, Michel Platini minde n évben meghívja Orbán Viktort a Bajnokok Ligája döntőjére. “Mivel ezeken a rendezvényeken magánemberként és nem miniszterelnökként vesz részt, így az ú t részleteiről tájékoztatást nem áll módunkban kiadni. Megnyugtatom Képviselőtársamat, hogy az út finanszírozásában közpénz semmilyen formában nem került felhasználására” – pirított oda a kíváncsiskodó ellenzékinek a kereszténydemokrata politikus.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik