Sport

Megvan a nyolcadik magyar arany Bakuban!

aerobik, magyar csapat (Array)
aerobik, magyar csapat (Array)

A Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel összeállítású aerobik csapat diadalmaskodott a bakui Európa Játékokon.

A magyar együttes a harmadik helyen kvalifikálta magát a fináléba, ám ahogyan Hegyi Dóra fogalmazott az nso.hu-nak, a döntőben mindenki tiszta lappal indult. A mieink aztán szinte tökéletes gyakorlatot mutattak be, 21.144-es összpontszámot kaptak.


Az aranyérmes magyar aerobic csapat a bakui I. Európa Játékok aerobic csoport döntője után 2015. június 21-én. Balról jobbra: Hegyi Dóra, Bali Dániel, Szöllősi Panna, Farkas Balázs és Lendvay Dóra
Fotó: MTI/EPA 

Utánuk még három másik nemzet következett a sorban, de csak egyedül a románok tudták megközelíteni a magyarokat. Nekik 21.094 lett a pontszámuk.

Ez volt minden idők legjobb magyar teljesítménye, eddig még nem sikerült átlépni a 21 pontos határt. A Szöllősi Panna, Lendvay Dóra, Hegyi Dóra, Farkas Balázs, Bali Dániel összeállítású csapat a nyolcadik magyar aranyérmet szállította az Európa Játékokon.

“A románok voltak azok, akik igazából az aranyéremért jöttek Bakuba, hiszen nagyon szépen teljesítettek ebben az évben a világkupákon. Ahogy kijött a pontszámuk, eufórikus érzésünk lett! – nyilatkozta a siker után Hegyi Dóra. – Fantasztikus, el sem tudtuk korábban képzelni, hogy ilyen eredmény is el tudunk érni, főleg így, hogy a román csapat elé tudunk kerülni.”

Hegyi Dóra és Bali Dániel a vegyes párosok versenyében is eljutott a fináléba és a negyedik helyen végeztek.

Az aerobikosok a magyar küldöttség 15. dobogós helyét szerezték meg: Magyarország 8 arany-, 2 ezüst- és 5 bronzéremmel negyedik helyen áll az éremtáblázaton.

A végeredmény

1. Magyarország 21.144
2. Románia 21.094
3. Spanyolország 20.933

Ajánlott videó

Olvasói sztorik