Sport

Görbiczék lementették gyermekük őssejtjeit

Vincze Ottó Boldizsár (Array)
Vincze Ottó Boldizsár (Array)

A világ legjobb kézilabdázónője és férje, Vincze Ottó már születése után azonnal előre gondolkodnak és mindent megtesznek gyermekük egészségéért.

A kézilabdázónő megosztotta oldalán azt a gyermekéről készült fotót, amelyet az a cég posztolt, akik a kis Boldizsár születése pillanatában elmentették a köldökzsinórból származó őssejteket. Vincze Boldizsár születését követően az orvos elvágta Görbicz Anitát és gyermekét összekötő utolsó kapcsot, és a köldökzsinórban, illetve a méhlepényben maradt vért azonnal lefagyasztották.

A kis Boldizsár ebből a beavatkozásból semmit sem érzett
Forrás: facebook.com

Ez a vér ugyanis nagy számban tartalmaz rendkívül értékes őssejteket, amelyek kiváló önmegújító képességgel rendelkeznek, gyorsabban tudnak osztódni és életképesebbek, mint az idősebb őssejtek. A köldökzsinór-vérből nyerhető őssejtek nagy része vérképző őssejt, de nem elhanyagolható a mesenchymális- és más korai őssejtek száma sem. A szülők ezeket a későbbiekben szükség esetén újra fel tudják majd használni, mivel Boldizsár, mint esetleges későbbi felhasználó szervezetével genetikailag azonos őssejtek állnak majd a rendelkezésükre.


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik