Sport

Örökbefogadott afrikai lány a magyar vízilabda nagy kedvence

Mchunu Hlengiwe (Array)
Mchunu Hlengiwe (Array)

Bakuban, az Európa Játékok helyszínén is töretlen a népszerűsége Mchunu Hlengiwének, a leány ifjúsági vízilabda-válogatott játékosának. „Slingi” általában elvarázsolja jelenlétével környezetét, nincs ez másként Azerbajdzsánban sem.

Az azeri önkéntesek – mármint a fiúk – ha épp van elég bátorságuk, fotóra kérik Mchunu Hlengiwét a bakui vízilabda aréna tövében, mikor a magyar válogatott megérkezik, vagy épp elhagyja a „terepet”. Lecsaptak rá az újságírók is. Nem csoda a kíváncsiság és az érdeklődés, hiszen „Slingi” Afrikában született, így mindenkiben felmerül a kérdés, hogyan kerülhetett a magyar válogatottba.

 Fotó: Dobos Sándor

A durbani származású pólós áprilisban töltötte be 17. születésnapját, két éve a Dunaújvárosi Főiskola játékosa (2014-ig a Honvéd-POLO SC-ben pólózott). 1 éves korában fogadta örökbe egy magyar pár, azóta itt él Magyarországon, vízilabdázni 6 éves korában kezdett, egészségügyi okok miatt (is). Nagyapja is vízilabdázott, ő az egyik lelki társa is manapság.

A dunaújvárosi csapat és az ifiválogatott egyik kulcsfigurája, nagy kedvenc, ráadásul kiválóan játszik, a most zajló Európa Játékokon (amely az ifi korosztály Európa-bajnoksága) is gólerős, hasznos csapttag. Azt mondja, soha nem érte hátrányos megkülönböztetés, és nagyon büszke arra, hogy a magyar vízilabdát képviseli a válogatottban.

Bakui rövid interjúnk.

Dobos Sándor, Baku

Olvasói sztorik