Sport

Kotsis Edina lemaradt a bronzról Bakuban

kotsis edina (Array)
kotsis edina (Array)

Kotsis Edina az ötödik helyen zárt a tekvondósok női 57 kilogrammos súlycsoportjában a bakui Európa Játékokon.

A magyar versenyző a negyeddöntőben kikapott, ám a vigaszágon kiharcolta, hogy a bronzéremért küzdhessen. Ott azonban simán alulmaradt spanyol riválisával szemben.

Eva Calvo Gomez ugyanis minden menetet uralva egy pillanatig sem adott esélyt Kotsisnak, végül fölényes, 15-2-es győzelemmel szerezte meg a bronzot.

 Fotó: MTI

A férfi asztaliteniszezők egyes küzdelmeiben mindkét magyar, Pattantyús Ádám és Kosiba Dániel is legjobb 32 között búcsúzott. Pattantyús az első fordulóban a lett Mattis Burgis ellen lépett asztalhoz, és rendkívül könnyedén, négy játszmában diadalmaskodott. A második fordulóban a brit Paul Drinkhall ellen ugyan 2-1-re vezetett a szettek tekintetében, de végül 4-2-re kikapott.
    
Kosibának már a nyitókörben meg kellett szenvednie a sikerét, a cseh Tomas Konecny elleni összecsapása csak a mindent eldöntő hetedik játszmában ért véget. A 32 között a francia Simon Gauzy volt a magyar játékos ellenfele, s Pattantyúshoz hasonlóan 4-2-es vereséget szenvedett.
    
Szerda délelőtt a nők versenyében is a második fordulót jelentette a végállomást a magyarok számára, Póta Georgina és Madarász Dóra is a 32 között búcsúzott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik