Sport

Megint kikaptak a kosaras lányok, elúszott a továbbjutás

kosárlabda válogatott (Array)
kosárlabda válogatott (Array)

Az utolsó csoportmérkőzése eredményétől függetlenül már biztosan nem jut tovább a középdöntőbe a magyar női kosárlabda-válogatott a Romániával közös rendezésű Európa-bajnokságon, mivel harmadszor is kikapott Sopronban.

Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese – amely előzőleg a svédektől és a litvánoktól szenvedett vereséget – vasárnap 69-46-ra maradt alul a címvédő spanyolokkal szemben.
   
A magyar csapat gyorsan 2-11-es hátrányba került, majd 14 pontra is meglépett a veretlen ellenfél. A nagyszünetben 26-34 volt az állás. Fordulás után a magyarok Honti Kata révén három pontra feljöttek, ekkor megcsillant a remény, de az utolsó negyed elején bemutatott 12-2-es spanyol roham végleg szertefoszlatta a reményeket.

A 0/3-as mérleggel álló magyarok Európa-bajnokságokon legutóbb 2003-ban, Görögországban nyertek mérkőzést, azóta ugyanis csak 2009-ben jutottak ki Eb-re, akkor pedig három vereséggel búcsúztak Lettországban. A válogatott hétfőn 19 órakor a szlovákokkal csap össze, már tét nélküli mérkőzésen.

 Fotó: MTI

A legfájóbb az egész történetben, hogy a kosárválogatott a svédek elleni meccsen már 16 ponttal is vezetett, mégis kikapott, majd a litvánok úgy tűnt, nagyon elvernek minket, de fel tudtunk állni 21 pontos hátrányból is, végül ezt a találkozót is elbuktuk.

“A feljavuló védekezésünk révén visszajöttünk a meccsbe, és nem hagytunk könnyű kosarakat az ellenfélnek – kezdte értékelését Stefan Svitek szövetségi kapitány. – Csakhogy az összes meccsünkön elrontottunk egy negyedet, ma az utolsó volt az. A spanyolok 69 pontja önmagában nem sok, de sajnos 23-mal több lepattanót szedtek nálunk. Az utolsó mérkőzésünknek már nincs tétje, de a lányokat nem kell motiválni, hiszen ez egy hazai Eb, és az utolsó dudaszóig küzdeni fognak.”
   
“Az öltözőben beszéltünk róla, hogy nem engedünk könnyű kosarakat, gyors letámadásokat a spanyoloknak. Amikor így tettünk, akkor nem játszottunk alárendelt szerepet – vélekedett Fegyverneky Zsófia, majd hozzátette: Az is egyértelmű, hogy 46 ponttal nem lehet meccset nyerni.”

Eredmény – kosárlabda Eb, 3. forduló, D csoport

Spanyolország-Magyarország 69-46 (21-13, 13-13, 10-15, 25-5)
A legjobb magyar dobók: Honti 10, Quigley 8

Ajánlott videó

Olvasói sztorik