Sport

Kosárválogatott: “Nagyon nehéz most bármit is mondani”

stefan svitek (Array)
stefan svitek (Array)

Hiába vesztette el az első két mérkőzését a litván csapat, ellenünk bizonyították szombaton, nem pofozózsáknak utaztak több száz kilométert Magyarországra.

Az igazat megvallva, mi is valami hasonló forgatókönyvben reménykedünk a vasárnap este 19 órától kezdődő selejtező-mérkőzésen, ahol a címvédő – és eddig százszázalékos győzelmi rátával rendelkező – Spanyolországgal szemben kellene beleadni mindent.

Az eddigi szereplés ellenére is találtunk pozitívumot a magyarok háza táján. Öröm az ürömben, hogy a Vasas 208 centire nőtt játékosa, Határ Bernadett élete első mérkőzését játszotta a válogatottban az Eb-n. Egyéni produktumára pedig büszke lehet, ugyanis 10 dobott pontja mellett 4 lepattanót szedett össze a balti alakulat ellen.

A 20 éves lány korábban elmondta, nagyon szeretne a válogatott tagja lenni az Eb-n, de nem sok esélyt lát rá. Úgy tűnik, az emberfeletti munkabírása, a kivételes tehetsége, valamint a példamutató alázata utat tört magának, s mindez Stefan Svitek szövetségi kapitány figyelmét sem kerülte el, ami ezután történt, ahogy mondani szokták, már történelem.

Fotó: MTI

Bernadett szerint jól sikerült a bemutatkozása, de nagyon sajnálja, amiért vesztesként kényszerültek elhagyni a játékteret.

„Én csak epizódszereplő vagyok, azért küldtek be, hogy szedjek sok lepattanót és dolgozzak a palánkok alatt. Nagyon nehéz most bármit is mondani” – értékelte saját teljesítményét a fiatal center, akiről megtudtuk, két kézzel is tud zsákolni.

Stefan Svitek, a magyarok mestere elmondta, a kezdés rendben volt, de a második negyedben ugyanazt csinálták, mint pénteken.

„A támadásokban nem volt ritmus, így a védekezés sem működött, 18 támadólepattanót engedélyeztünk ellenfelünknek, a lepattanó után kosarak aránya pedig 19-4 lett. Jó volt látni a fiatalok küzdeni tudását, amely révén felzárkóztunk, de utána a tapasztalt játékosok nem tudtak segíteni. Nekünk nincs Candace Parkerünk vagy Diana Taurasink, aki egymaga megnyer meccseket, nekünk küzdenünk kell.”

Kiemelte, a hátralévő két meccsen teher nélkül játszanak majd, sem a spanyoloktól, sem pedig a szlovák csapattól nem ijednek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik