Sport

A horvátok kifogtak rajtunk, ők nyerték a tornát

A londoni olimpiai bajnok horvát csapat legyőzte a világbajnoki címvédő magyar férfi vízilabda-válogatottat a vasárnapi zárófordulóban, így megnyerte a római nemzetközi tornát.

Benedek Tibor szövetségi kapitány legénysége gyorsan hátrányba került, majd Bedő Krisztián találatával előbb egyenlítettünk, Vámos Márton bombagóljával a vezetést is átvettük (1-2).
    
A folytatás már kevésbé jól alakult: Hárai Balázs csavargóljával a nagyszünetben ugyan még 3-2 volt “ide”, utána azonban csupa horvát találat következett, s a rivális 6-3-ra elhúzott. Madaras Norbert nagy gólt lőtt, de erre is volt horvát válasz, így 7-4-ről várhatták a felek a befejező nyolc percet.

 Fotó: MTI

Ebben a játékrészben magyar felzárkózás helyett újabb horvát találatok születtek, s 9-4 után a kétszeres olimpiai és kétszeres világbajnok Madaras eredményes alakítása (9-5) már csak a különbség csökkentésére volt jó.
   
A július-augusztusi oroszországi vb egyik előkészületi állomásának számító, és az olaszok mellett még az Egyesült Államok gárdáját felvonultató viadalon a magyar együttes másodikként végzett.  

Eredmény – római vízilabda-torna, 3. forduló

Horvátország-Magyarország 9-5 (1-1, 1-2, 5-1, 2-1)
a magyar góldobók: Madaras 2, Bedő, Vámos, Hárai 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik