Sport

Paralimpiaügy: Gömöri elnök önmagát buktatta le

gömöri zsolt (Array)
gömöri zsolt (Array)

Ha ez igaz, ez minden idők egyik legnagyobb öngólja.

Korábban kiderült, az MPB elnöksége 2012-ben Deutsch Tamás, a szervezet alelnökének a javaslatára ítélt meg Gömöri Zsolt elnöknek 3 millió vissza nem térítendő támogatást végtörlesztésre. Az ügy kipattanása óta áll a bál, az MSZP és a Jobbik is lemondásra szólította fel a bizottság teljes elnökségét, Gömöri Zsoltot és Deutsch Tamást is.

Gömöri Zsolt össztűz alatt
Fotó: MTI

Gömöri Zsolt elnök folyamatosan arra hivatkozik, hogy a vissza nem térítendő kölcsön teljesen szabályosan történt, ennek ellenére visszafizette a végtörlesztésére kapott hárommillió forintot a szervezetnek.

Deutsch Tamás alelnök is megvédte Gömörit, mondván, csak éltek a törvényes lehetőséggel. A hvg.hu birtokába most azonban döntőnek tűnő bizonyíték került, jelesül Kovács Brigitta, a szervezet volt gazdasági vezetője azonnali hatályú felmondásának dokumentuma.

Ebből kiderül, őt éppen azért rúgták ki, mert idézzük: “A Felügyelő Bizottság megállapította, hogy a végtörlesztések kifizetése nem a jogszabályoknak megfelelően történt. Az ezzel kapcsolatos összes feladatot Ön látta el.” 

Hogy a kifizetés körül milyen szabálytalanság történt, az a hvg cikkéből sem derül ki, de mivel a lap a felmondólevél idevágó részletét is bemutatja, úgy ez igazi öngól: az eddig állítottal ellentétben a május 29-én kelt Gömöri Zsolt elnök aláírásával ellátott azonnali hatályú felmondólevél kifejezetten arra hivatkozik, hogy valami nem volt szabályos a végtörlesztésnél, és egyebek mellett ezért rúgják ki Kovácsot.

Nem mellesleg a Felügyelő Bizottság a szervezet pénzügyeinek soron kívüli átvizsgálása után május 28-án lemondott

Ajánlott videó

Olvasói sztorik