Sport

Elárulta titkát Hosszú Katinka

hosszú katinka (Array)
hosszú katinka (Array)

A háromszoros világbajnok magyar úszónő harcos típusnak tartja magát.

Hosszú Katinka úgy véli, sikereinek a titka, hogy rengeteget dolgozik az uszodában, és kizárólag az úszásra koncentrál.

A Vasas sportolója ezt a Mare Nostrum-sorozat második, barcelonai állomásán, a spanyol hírügynökségnek adott interjújában mondta, melyben kiemelte, különösen szeret a katalán városban versenyezni, mert ott számára “mindig jól alakulnak a dolgok”. Ezt jelzi az is, hogy két éve 200 és 400 méter vegyesen egyaránt aranyérmet nyert a barcelonai vb-n.

Fotó: Europress fotóügynökség

A szerdai-csütörtöki versenyen Hosszú nyolc számban – 100, 200 és 400 méter gyorson, 100 és 200 méter háton, 200 méter pillangón, továbbá 200 és 400 méter vegyesen – áll rajthoz, a céljait tekintve pedig egyértelműen fogalmazott:

“Mindig azért ugrok a vízbe, hogy nyerjek, és ezt szeretném folytatni Barcelonában is”.

A tavaly az év női úszójának választott klasszis versenyző saját bevallása szerint mindig a legjobbak ellen szeret versenyezni, ezért sajnálja, hogy egyik legnagyobb riválisa, a spanyol Mireia Belmonte ezúttal nem lesz a vetélytársai között. Ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy Belmonte jó formában érkezik majd a nyári, kazanyi világbajnokságra.

A 26 éves úszó a jövőjét firtató kérdésre úgy válaszolt, hogy jelenleg a riói olimpia áll a középpontban, de biztosan nem az lesz az utolsó nagy világversenye. Sőt – mint mondta – az sem kizárt, hogy a 2020-as tokiói ötkarikás játékokon is indul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik