Sport

Fulladoznak az edzők és a versenyzők a Komjádiban

Komjádi sportuszoda (Array)
Komjádi sportuszoda (Array)

Az úszó és vízilabda válogatottaknak is edzéslehetőséget biztosító intézmény tetőszerkezet használhatatlanná vált. Konkrétan nem nyílik.

A Császár fürdő 1806-ban nyílt meg, az épület a 19. század második felében készült el. 1976-ban  szomszédságában átadták a Komjádi uszodát. Nevét Komjádi Béláról, az 1932-ben olimpiai aranyérmet nyert magyar vízilabda-válogatott edzőjéről kapta és különlegessége a nyitható tetőszerkezet. Pardon, egykor nyitható volt. A 39 éves sportintézmény tetejének nyitását és zárását biztosító gépezet ugyanis bemondta az unalmast.

Már a “Csaszi sem a régi, vagy éppenséggel elég régi
Forrás: musz.hu

Nem is okozna ez gondot, ha nem lenne kint éppen kánikula és emiatt, főleg a délutáni órákban, elviselhetetlen klórgőzös levegő odabent.

“Edzők és versenyzők kezdenek kiborulni az áldatlan állapotok miatt, de főleg azért, mert nem egy vagy két napig tartó, belátható időn belül megszüntethető üzemzavarról van szó” – nyilatkozta Kiss László, a válogatott szövetségi kapitánya a Telekom Sporthír Szolgálatnak kedden. A szakvezető azt mondta, hogy a kánikulai melegben néhány Dunára néző ablak kitárása nem oldja meg a gondot, a délután sorra kerülő versenyzők “kegyetlenül rossz levegőben” úsznak. 

“Nem csodálkozom azon, hogy ők és az edzőik is mind gyakrabban kopogtatnak be a szövetség ajtaján, és érdeklődnek arról, hogy vajon mikor érkeznek már a szerelők” – fogalmazott Kiss László, hozzátéve, hogy a 2017-es vizes világbajnokság előtt a Komjádi uszodát is felújítják, de a munkálatok várhatóan csak kora ősszel kezdődnek meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik