Sport

Benedek: Alapvető elvárás az olimpiai kvalifikáció

Teljes kerettel kezdte meg a közvetlen felkészülést a magyar férfi vízilabda-válogatott a nyári világversenyekre hétfőn, a Margitszigeten.

A nyitott ötvenes Széchy medencében a sajtó számára nyilvános edzés keretében foglalkoztatta tizennyolc jelöltjét a szövetségi kapitány, aki már e hét végén fajsúlyos ellenfelekkel szemben mérheti fel, hol tartanak a munkában: péntektől vasárnapig ugyanis római tornán vesz részt a nemzeti együttes Olaszország, Horvátország és az Egyesült Államok válogatottjának társaságában.

Utána – június 23. és 28. között – következik a világliga nyolccsapatos szuperdöntője szintén Olaszországban, Bergamóban, majd július végén rajtol a kazanyi vizes világbajnokság, ahol címvédőként indul a magyar válogatott. Amelyből ezúttal hiányzik két vb-aranyérmes, Szivós Márton és Decker Ádám, helyet kapott benne ugyanakkor – már a riói olimpiai csapatkeresés jegyében – több fiatal is.

Fotó: MTI

“Alapvető elvárás ezen a két nagy tornán az olimpiai kvalifikáció, mert ez azt jelentené, hogy biztosan szereztünk egy érmet” – vázolta a lényeget Benedek Tibor az MTI érdeklődésére. “Hiszen az első hely a világligában, és az első két hely a vb-n riói kvótát ér. Ha ez megvan, már nem szerepeltünk rosszul…”

Hasonlóképpen fogalmazott a gárda egyik legfiatalabb világbajnoka, Bátori Bence is, amikor a célokról beszélt:

“Először is szeretnék az utazó csapat biztos tagja lenni, aztán pedig érmet nyerni, méghozzá aranyat mindkét világversenyen!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik