Sport

1928 óta nem történt hasonló az NHL-ben

Andrej Vaszilevszkij (Array)
Andrej Vaszilevszkij (Array)

A 20 éves Andrej Vaszilevszkijt a Stanley Kupa döntőjében dobták mélyvízbe, bírta a strapát.

Eddig rendkívül izgalmas és fordulatos összecsapást vív egymással a Tampa Lightning és a Chicago Blackhawks az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) nagydöntőjében. Magyar idő szerint vasárnap hajnalban a floridaiak nyertek 4-3-ra, ezzel egyenlítettek a párharcban.

A harmadik harmadban a hazai Tampa kezdőkapusa, Ben Bishop kétszer is elhagyta a jeget, egyszer csak rövid időre, majd 7:41-gyel a vége előtt végleg – később sem árulták el, mi baja volt. A helyére Andrej Vaszilevszkij állt be, akinek ez a debütáló szezonja, így ez volt az első meccse a Stanley Kupa döntőjében. A 20 éves orosz hálóőr öt védéssel járult hozzá a sikerhez, ráadásul első győzelmének örülhetett a playoffban.


Andrej Vaszilevszkijnek gratulálnak a többiek
Fotó: Europress Fotóügynökség 

„Hogy ideges voltam-e? Nem igazán, talán egy kicsit az elején, de az első pár lövés után már rendben voltam. Minden mérkőzésre becsülettel felkészülök és tudom, bármikor beállhatok. Ennyi az egész” – mondta Vaszilevszkij arról, milyen volt ekkora téttel bíró találkozón beállni.

Legutóbb 1928-ban Lester Patrick, a New York Rangers kapusa volt az, aki a Stanley Kupa döntőjében vívta az első győztes meccsét a rájátszásban.  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik