Sport

Djokovic és Murray „kétnapos” meccset játszanak

Novak Djokovic (Array)
Novak Djokovic (Array)

Sötétedés miatt félbeszakadt a meccsük, így csak szombaton dől el, ki lesz Stan Wawrinka ellenfele a Roland Garros döntőjében.

Egyelőre nem derült ki, hogy ki lesz a svájci Stan Wawrinka ellenfele a francia nyílt teniszbajnokság férfi fináléjában, mivel Novak Djokovic és Andy Murray pénteki elődöntője sötétedés miatt félbeszakadt.

A salakon idén veretlen játékosok találkozóján az első felvonás 3:3-nál dőlt el, amikor a nyolcszoros Grand Slam-bajnok szerb adogatójátékánál 0-30 után sebessséget váltott és onnantól már csak egy (!) labdamenetet vesztett el a szettben. A folytatásban 2:2-nél bukta el adogatását a két GS-serlegnél tartó skót, onnantól az idei Roland Garroson még játszmát sem vesztő belgrádi teniszező végigvitte előnyét.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A harmadik szettben 5:5-nél váratlanul Murray brékelt, majd 2 óra 23 perc elteltével szépített. A negyedik játszmában előbb a brit semmi-negyvenről hozta a szerváját, majd “semmire” vette el riválisáét – igaz, utána rögtön elvesztette a sajátját. A csata kiegyenlítetté vált, mindkét játékos egyre fáradtabban mozgott, mígnem fél 9-kor a sötétedés és a közelgő vihar miatt a tornaigazgató a meccs felfüggesztése mellett döntött.

Az összecsapás szombaton a 15 órakor kezdődő női döntő előtt folytatódik.

A két sztár külön párharcában előzetesen 18-8-ra vezetett Djokovic, aki az utóbbi hét mérkőzésüket megnyerte.

Az állás

Djokovic (szerb, 1.)-Murray (brit, 3.) 6:3, 6:3, 5:7, 3:3-nál félbeszakadt

Ajánlott videó

Olvasói sztorik