Sport

Hosszabbításos thriller az NBA-döntőben

Stephen Curry, LeBron James (Array)
Stephen Curry, LeBron James (Array)

A Golden State Warriors hazai pályán került előnyben az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság fináléjában.

Eljött a várva várt nap, elkezdődött az NBA nagydöntője! A LeBron James vezette Cleveland Cavaliers azzal a Golden State Warriorsszal méri össze az erejét az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcában, amely mind az alapszakaszban, mind a rájátszásban remekelt eddig és a szezon legértékesebb játékosa, Stephen Curry az irányítója.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A Cavs kezdte jobban a meccset, a vendégek 14 ponttal is vezettek a találkozó korai szakaszában, ám a GSW is felzárkózott, amikor elkezdtek behullani a dobások. A találkozó során 13 alkalommal változott, hogy éppen ki vezet és 11-szer volt egál az állás, így talán nem annyira meglepő, hogy nem tudták a rendes játékidőben dűlőre vinni a csapatok a dolgot – Curry és James is kihagyott egy-egy dobást a végén.

A hosszabbításban aztán az első nyolc dobását kihagyta a Cleveland, ezzel pedig lényegében el is dőlt a találkozó, a Warriors 108-100-ra nyert. Curry 26 ponttal és 8 assziszttal zárt, James 44 ponttal, 6 gólpasszal és 8 lepattanóval.

Videó – A meccs összefoglalója:

Lehet, hogy nem csak a mérkőzést veszítette el a Cavaliers, hanem Kyrie Irvinget is: a meccsen nem csak támadásban (23 pont), hanem védekezésben is kiválót nyújtó irányító idő előtt, fájdalmas arccal hagyta el a játékteret, ugyanis térdsérülést szenvedett. Pénteken vetik alá MRI-vizsgálatnak, egyelőre kérdéses a játéka a folytatásban.

Eredmény – NBA-döntő, 1. mérkőzés

Golden State Warriors – Cleveland Cavaliers 108-100 – hosszabbításban

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik