Sport

U20: percekre voltunk a bravúrtól Brazília ellen

Női kézilabda-válogatott (női kézilabda-válogatott, női kézilabda európa-bajnokság 2012)
Női kézilabda-válogatott (női kézilabda-válogatott, női kézilabda európa-bajnokság 2012)

A magyar labdarúgó-válogatott a meccs nagy részében emberhátrányban játszva kapott ki 2-1-re Brazíliától az U20-as labdarúgó-világbajnokságon. A mieink gólját Mervó Bence szerezte, Tamás Krisztiánt a 16. percben állították ki.

Bernd Storck együttese a nyitófordulóban 5-1-re legyőzte Észak-Koreát, így kellő önbizalommal várhatta a Brazília elleni mérkőzést. A mieink már nagyon korán, a 8. percben vezetést szereztek, az első meccs hőse, Mervó vállalkozott lövésre kiszorított helyzetbe, ezzel pedig meglepte a kapust, aki csak a gólvonal mögül tudta kikanalazni a labdát. Nem sokon múlt, hogy nem nőtt kettőre az előnyünk, Forgács lövésénél azonban a kapufa a brazilokkal volt.

A 16. percben nehéz helyzetbe kerültünk, ugyanis Tamás kapta meg a második sárga lapját, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A félidő további részében ugyanakkor nem érződött, hogy emberhátrányban lennénk, a braziloknak csak elvétve akadtak helyzeteik.


Kalmár harca a brazil védőkkel
Fotó: MTI

A második játékrész kezdetén egyenlített Brazília, Danilo egy szöglet után fejelt a kapunkba. A folytatásban főleg a dél-amerikai együttesnek voltak lehetőségei, ugyanakkor a mieink fegyelmezetten védekeztek, így benne volt a pakliban, hogy sikerül kihúzni a lefújásig újabb kapott gól nélkül. A hajrában aztán vitatható büntetőhöz jutott az ellenfél, Pereira lövése után a labda Székely hóna alatt talált utat a hálóba.

A magyar válogatott végül 2-1-re elveszítette a mérkőzést, ugyanakkor a meccs nagy részében emberhátrányban játszva is végig pariban volt az U20-as vb egyik legnagyobb esélyese ellen. Folytatás vasárnap, Nigéria ellen.

Eredmény – U20-as világbajnokság, E csoport, 2. forduló

New Plymouth, Tanaraki Stadion, Játékvezető: Fahad Al Mirdasi (szaúdi)

Magyarország – Brazília 1-2 (1-0)

Magyarország: Székely – Osváth, Kecskés, Lenzsér, Tamás – Vida, Nagy Á. – Kalmár (Nagy D., 65.), Sallai (Zsótér, 74.), Forgács – Mervó (Talabér, 66.)

Brazília: Jean – Joao Pedro, Lucao, Marlon (Jajá, a szünetben), Danilo – Guilherme (Pereira, a szünetben), Boschilia (L. Pereira, 87.), Jorge, Alef – Judivan, Gabriel

Gólszerző: Mervó (8.) illetve Danilo (50.), Pereira (86. – 11-esből)

Sárga lap: Osváth (6.), Tamás (12.) illetve Marlon (2.), Gabriel (90+2.)

Piros lap: Tamás (16.)

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) Brazíliai 6 pont, 2. MAGYARORSZÁG 3 (6-3), 3. Nigéria 3 (6-4), 4. Koreai NDK 0

Videó – Ezzel a góllal még vezettünk:

Vége a mérkőzésnek! A magyar csapat nagyot küzdött, azonban sajnos ez most nem ért pontot. Brazília 2-1-re nyerte meg a meccset.

90+2. PERC: Gabriel kapott ságát időhúzásért.

90. PERC: Három perc a ráadás.

87. PERC: Boschilia le, L. Pereira be.

86. PERC: Gól… Pedig Székely érezte az irányt, de Pereira lövése után a labda a hóna alatt talált utat a hálóba… 1-2.

85. PERC: Tizenegyest rúghat Brazília, a kivetődő Székely találta el Gabriel lábát, aki nem is nagyon akart talpon maradni.

82. PERC: Pereira távoli lövése pattant meg egy védő lábán, csak centikkel ment így a kapu mellé.

81. PERC: Boschilia vette célba a kaput ballal, de szerencsére nem volt meg a kellő kifli a lövésben, így mellé lőtt.

78. PERC: A tizenhatos előteréből végezhetett el szabadrúgást Brazília, Székely azonban magabiztosan védett.

74. PERC: Itt a harmadik magyar csere, Sallai helyére Zsótér érkezik.

73. PERC: Mit úsztunk meg… Egy beadás után pattant szerencsétlenül a labda a atizenhatoson belül, de Székely gyorsan kapcsolt is kiütötte a labdát az üresen maradt brazil csatár elől.

69. PERC: Veszélyes helyről végezhetett el szabadrúgást Brazília, de Pereira jócskán a kapu fölé durrantott.

65. PERC: Kettőt cserélünk: Kalmár-Nagy Dominik, Mervó-Talabér váltás.

63. PERC: Amióta kiszórta Tamást, azóta a zsebében hagyja a lapokat a spori, most Sallai lábát koccintották össze, de “csak” szabadrúgás jár érte.

59. PERC: Székely futott alá csúnyán a labdának egy szögletnél, de szerencsére nem lett belőle baj.

54. PERC: Váratlan lövés távolról, de Székely a helyén volt, oldalra paskolta a labdát, ráadásul csapattárshoz.

51. PERC: Sallai fejelte kapufára a labdát, de lesről, szabadrúgás kifelé.

Videó – a brazilok egyenlítő gólja:

50. PERC: Egyenlít Brazília… Az előző helyzetet követőe szögletnél Danilo maradt bántóan üresen a tizenhatoson belül és a léc alá fejelt, Székely csak beleérni tudott a labdába, 1-1.

49. PERC: Székely! A magyar kapus Pereira lövésénél mutatott be nagy bravúrt, a léc fölé tolta a labdát.

46. PERC: Folytatódik a mérkőzés, a második félidőben mi indítottuk útjára a labdát. Kettőt is cserélt Brazília, Pereira és Jajá jött be, Guilherme és Marlon ment le.

Vége az első félidőnek! Egy szerencsés találattal vezetünk 1-0-ra, Tamás kiállítása miatt a 16. perctől kezdve emberehátrányban játszva. Hamarosan folytatódik a meccs, maradjanak velünk!

Videó – Ezzel a góllal vezetünk:

45. PERC: Két perc lesz a ráadás az első félidőben.

41. PERC: Judivan lapos lövése kerülte el a kapunkat. Székely résen volt.

39. PERC: Helyzet! Kalmár szöglete után a röviden ólálkodó Mervó csúsztatott kapura, nagyot védett az alsó saroknál a kapus.

36. PERC: Jeannak problémai vannak a labdakezeléssel, Kalmár gyakorlatilag a keze közé csavart egy szabadrúgást, mégis szöglettelk jöhetünk, miután a hálóőr kiügyetlenkedte a labdát.

34. PERC: Mervót nem nagyon tudják tartani a brazil védők, ismét csak szabálytalanul tudták megállítani.

29. PERC: Nagyon jó meglátás! Labdát szereztünk, Kalmár felnézett, észrevette kint áll a kapus, így saját térfélről tüzelt és ugyan mellé célzott, nem volt rossz ötlet.

25. PERC: Gabriel próbálkozik ismét, előbb mellel levette a labdát, majd lőtt, szerencsére az oldalhálót találta el.

22. PERC: Székely hozta a frászt a társakra, ugyanis egy középre ívelt labdát középre öklözött ki, az ott posztoló brazil játékos pedig kapásból el is lőtte azt, nem sokkal ment mellé.

18. PERC: Ott is van az első brazil helyzet, Gabriel tesztelte távolról Székelyt, a labda ugyna középre ment, de a magyar kapus csak ütni tudta.

16. PERC: Neeeeeeeee… Tamás nem fogta vissza magát, nyújtott lábbal csúszott be, ráadásul hátulról, megkapta érte a második sárga lapot…

Videó – Forgács kapufája:

15. PERC: Majdnem ott volt a második! Forgács ballal bombázott kapura, a kapufa húzta ki a kapust a slamasztikából. A túloldalon Gabriel sistergős bombája kerülte el nem sokkal a kapunkat. Izgalmas a meccs.

13. PERC: Egy brazil lövés pattant fel a védők lábán, Székely pedig tanulva a kolléga hibájából meg sem próbálta fogni, inkább szögeltre paskolta. A sarokrúgás veszélytelen volt.

12. PERC: Úgy fest, ahány szabálytalanság, annyi sárga lap, most Tamás kapott figyelmeztetést.

8. PERC: Vezetünk!!!!!!! De milyen góllal! Mervót szöktették a jobb, ő a tizenhatos mellől váratlanul lövésre vállalkozott, a kapus pedig maga mögé ejtette és ugyan még kikanalazta, de későn, a játékvezető megadta a gólt, 1-0 ide!

6. PERC: Egyelőre nem kapuralövéseket, hanem sárga lapokat jegyezhetünk fel, most Osváth kapta, visszahúzta ellenfelét.

2. PERC: Egy szép labdaszerzés után Mervó tolta meg a labdát, Marlon csak szabálytalanul tudta megállítani. Nem kellett sokat várni az első sárga lapra.

1. PERC: A sárga-kékben játszó brazilok kezdték a meccset. Piros-fehér-zöldben a mieink.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, pillanatokon belül kezdődik a mérkőzés. Hajrá, magyarok!

ELŐZETES

Jól indult a hét Bernd Storck legénysége számára, a mieink ugyanis hozták a kötelezőt Észak-Korea ellen, a triplázó Mervó Bence vezérletével 5-1-re nyertek a mieink. A játék időnként szép volt és az ilyen arányú győzelem is teljesen megérdemelt volt, azonban voltak bakik is, olyanok is, melyek a csütörtöki ellenfél, Brazília ellen már nem biztos, hogy beleférnek majd. A dél-amerikaiak a nyitókörben Nigériát verték hátrányból fordítva 4-2-re.

„Csak igazi csapatként lehet esélyünk ellenük, viszont ha szervezetten, határozottan és nagy odafigyeléssel játszunk, akkor bármi lehetséges” – mondta a meccset felvezető szerdai sajtótájékoztatón Kalmár Zsolt, aki maga is beköszönt a hétfői meccsen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik