Harriette Thompson (Array)
Sport

Szupernagyi 92 évesen végigfutott egy marathónit

Sport24
Sport24

2015. 06. 01. 10:17

Harriette Thompson 7:24:36 óra alatt ért célba a San Diegóban rendezett Rock 'n' Roll Marathonon. Ezzel ő a legidősebb nő, aki befejezett egy marathóni futóversenyt. Még hajrázott is.

Harriette Thompson néninek ez volt élete 16. Rock ‘n’ Roll Marathonja, s ahogy elárulta, a legnehezebb is. “Mindig egyre nehezebb lesz, de az idei egy nagyon rossz év számomra” – mondta a 92 éves és 65 napos hölgy arra utalva, hogy a férje januárban hosszú betegség után elhunyt, majd kezelni kellett a lábát egy gyulladás miatt.

“Nagyon örülök, hogy ennek ellenére be tudtam fejezni a mai versenyt” – tette hozzá. Az eddigi korrekordot a nőknél Gladys Burrill tartotta, aki 92 éves és 19 napos volt, amikor 2010-ben teljesítette a Honolulu Marathont.

Az egykori zongorista Thompson – aki korábban a világhírű Carnegie Hallban is játszott -, azt mondta: miközben fut, fejben régi, általa előadott darabokat játszik le. Már elmúlt hetvenéves, amikor egy jótékonysági felhívás hatására elkezdett marathónokat futni.

Harriette Thompson (Array) Harriette Thompson 20 évet simán letagadhatna, alig néz ki 72-nek
Fotó: europress

“Akkoriban néhány ember meghalt a családomban rákban, s azt gondoltam, teszek valamit, hogy pénzt gyűjtsünk a kutatásokra” – emlékezett. “Amikor elkezdtem, úgy terveztem, hogy csak legyaloglom a távot, de mivel mindenki futott, így elkezdtem én is velük futni.”

Ahogy mondja, élvezi, hogy pénzt gyűjthet a rákkutatásra, és meggyőződése, hogy a versenyzés segít megőrizni az egészségét. “Nem hiszem, hogy még ma is élnék, ha nem kezdem el ezt a futás dolgot” – fogalmazott Harriette Thompson, aki maga is rákbeteg volt, de felépült.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.