Sport

Színművészetire járt, Schmitt Pálról írt könyvet

Kő András (Array)
Kő András (Array)

Kő András színész sem lett, és szénbányász sem. Végül újságíróként szerzett ismertséget.Tucatnyi könyvet és díjat tudhat a háta mögött.

Kő András 1940-ben született. Író, újságíró, rádióriporter, szerkesztő. Először színész akart lenni, de a Színművészeti Egyetemet két év után otthagyta. Egy tatabányai kitérő után a Magyar Rádió riportere lett. Dolgozott a Magyar Nemzet főmunkatársként és a Nemzeti Sport felelős szerkesztőjeként is.

Kollégái bátor újságírónak tartják, szereti kemény fába vágni a fejszéjét. Első könyvét Papp Laci címmel a háromszoros olimpiai bajnok ökölvívóról írta 1973-ban. Grosics Gyuláról, Bozsik Józsefről, a kalapácsvető Zsivótzky Gyuláról és a vívó Schmitt Pálról is adott ki önéletrajzi művet. Legújabb könyve 2015-ben jelent meg PárbajtőrPaganini néven, a négyszeres olimpiai bajnok párbajtőröző, Kulcsár Győző főszereplésével jelent meg. Kő András elmondása szerint sokáig gondolkodott a címen, végül is Schmitt Pál szava és Kulcsár egykori muzsikáló vívása ihlette meg az írót.

SPORTPÁLYA, hétfő esténként 20:30-tól a FIX TV-n

A FIX TV-n (UPC, Digi Kábel) minden hétfő este 20:30-tól látható műsorban sportriporterek a vendégek, nosztalgiáznak, régi közvetítésrészleteket elemeznek, időnként pedig jól beszólogatnak egymásnak Komlósi Gábor műsorvezetővel.

A műsor interaktív, a vendégekhez élőben, telefonon (+36-1-445-1349), vagy írásban a csatorna Facebook-oldalán lehet kérdéseket feltenni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik