Sport

Bizalmi szavazás dönt Gömöri sorsáról

gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)
gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)

A Magyar Paralimpiai Bizottság június 19-én rendkívüli közgyűlést tart.

Gömöri Zsolt Pásztory Dóra paralimpiai bajnok nyílt levelére a sportoló Facebook-oldalán felelt. Írásában leszögezi, ha nem kap bizalmat a három hét múlva esedékes közgyűlésen, akkor válasszanak új elnököt, elnökséget.

Az alábbiakban változás nélkül közöljük Gömöri válaszát.

“Kedves Dóra!

Nyílt leveledet megkaptam.

A Magyar Paralimpiai Bizottság elnöksége június 19-re összehívta az MPB rendkívüli közgyűlését. Az a javaslatunk, hogy a közgyűlési napirendek között szerepeljen egy bizalmi szavazás az elnökről, illetve az elnökségről.

Bizalom nélkül nem lehet dolgozni.

Ha a bizalom bármely okból megrendül, megszűnik, tehetünk akármit, az jó nem lehet, azt mindig megkérdőjelezik, mindig gyanús lesz.

Az MPB egy civil szervezet, ahol a bizalomnak a közgyűléstől kell származnia. Nem egyes személyektől, nem egyes sportolóktól, nem sportvezetőktől, nem politikai döntésektől, nem egyéb szervezetektől, nem a MOB-tól, nem minisztériumtól, hanem a tagságot képviselő közgyűléstől.

A bizalmat el lehet veszíteni okkal és ok nélkül is, a végeredmény szempontjából ez (sajnos) mindegy.

A hazugságokat már cáfoltuk.

Most kérjük a bizalmat annak letéteményesétől, a közgyűléstől.

Ha nem kapunk bizalmat, akkor válasszon új elnököt, elnökséget a közgyűlés. Csinálja más jobban, ha tudja.

Ha bizalmat kapunk, akkor viszont lehet nyugodtan dolgozni és a lejárató kampánynak egyszer és mindenkorra vége.

Dóra,

Az elmúlt években többször kértelek, hogy üljünk le beszélgetni, hogyan tudnánk együtt dolgozni a paralimpiai mozgalom érdekében. Sajnálom, hogy eddig nem adtál alkalmat a megbeszélésre. Én továbbra is számítok rád. Gyere haza és kapcsolódj be a munkába!

Üdvözlettel,

Gömöri Zsolt”

Fotó: MTI

Hetek óta húzódik már a “paralimpiaügy”, mely azzal kezdődött, hogy kiderült, Gömöri hárommillió forintot kapott a paralimpiai bizottságtól, hogy visszafizesse a devizahitelét.

Azóta tovább mélyült a szakadék a MPB vezetése és a paralimpikonok között, legutóbb pedig az is napvilágot látott, hogy Gömöri Zsolt a szponzorpénzek után is jutalékot vett fel

Kovács Brigitta, az MPB sportgazdasági igazgatója azt állítja, Gömöri megkérte őt, ne beszéljen az MPB gazdasági ügyeiről, cserébe pedig tisztességes végkielégítést ígért neki.

Csütörtökön a Coca-Cola HBC Magyarország felfüggesztette a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) milliós nagyságrendű támogatását.  

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik