Sport

Megvonta támogatását a paralimpiai bizottságtól a Coca-Cola

gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)
gomori-zsolt(960x640).jpg (Array)
A Coca-Cola HBC Magyarország felfüggesztette a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) milliós nagyságrendű támogatását.

A Népszabadság birtokába került a bronz fokozatú szponzor cég két hete a bizottsági elnöknek küldött levele, amelyben arról tájékoztatják Gömöri Zsolt MPB-elnököt, hogy “a sajtóban megjelent ügy megnyugtató rendezéséig” felfüggesztik a pénzügyi támogatást.

Tóth Valentin, a cég kommunikációs igazgatója a lapnak megerősítette: valóban felfüggesztették a támogatást. Annak mértékéről annyit árult el, “hogy milliós nagyságrendről van szó”. Tóth Valentin a lapnak kiemelte, amint rendeződik az ügy, azaz véget érnek a viták miatt indult jogi eljárások, azonnal megkeresik a lehetőségét annak, hogy támogathassák a sportolókat.

 Fotó: MTI

Hetek óta húzódik mára “paralimpiaügy”, mely azzal kezdődött, hogy kiderült, Gömöri három millió forintot kapott a paralimpiai bizottságtól, hogy visszafizesse a devizahitelét.

Azóta tovább mélyült a szakadék a MPB vezetése és a paralimpikonok között, legutóbb pedig az is napvilágot látott, hogy Gömöri Zsolt a szponzorpénzek után is jutalékot vett fel.

Helyreigazítás:

Való tényt hamis színben tüntettük fel, amikor azt állítottuk, hogy a Coca-Cola HBC Magyarország milliós nagyságrendű támogatást függesztett fel, mert a valóság az, hogy a cég pénzügyi támogatás formájában évi 600.00,- Ft-ot biztosított a Bizottságnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik