Sport

Újabb feljelentés a Gömöri-ügyben

Gömöri Zsolt  (Array)
Gömöri Zsolt  (Array)

Feljelentést tesz a Magyar Paralimpiai Bizottság sportgazdasági igazgatója a szervezet gazdálkodása ügyében - tudta meg az RTL Klub. Az ügyre az adatvédelmi hatóság elnöke is ránéz, miután rákérdeztünk, jogszerű volt-e, ahogy Gömöri Zsolt vasárnap nyilvánosságra hozott több oldalnyi magánlevelezést.

A magyar közéletben nem mindennapos dolog, hogy egy sportvezető egyszer csak úgy dönt, kipakol több oldalnyi magánlevelezést az internetre, hogy ezzel próbálja bizonyítani igazát. Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke így tett. Gömöri vasárnap adott ki egy közleményt a Magyar Paralimpiai Bizottság honlapján, amely így kezdődött:

“Kiderült az igazság: részletesen megkonstruált, hazug lejáratókampány zajlik a Magyar Paralimpiai Bizottság ellen!”

A közlemény úgy folytatódott, hogy az elnök birtokába jutott egy levelezés, amely “világosan bizonyítja”, hogy

“a sportvezetők és sportolók személyes sértettségekből és zavaros ambíciókból táplálkozó, hazugságokra és rágalmakra építő lejáratókampányt folytatnak a magyar fogyatékos sport ellen”

A közlemény végén pedig ott volt egy link, rajta több oldalnyi magánlevelezéssel, nevekkel, e-mail címekkel, itt-ott kitakart dolgokkal. A dokumentum megjelenése után kérdeztük meg az adatvédelmi hatóság elnökétől, Péterfi Attilától, szerinte aggályos-e, ahogyan nyilvánosságra hozta Gömöri Zsolt ezt a bizonyos levelezést.

Nem foglal állást, de ránéz

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elnöke válaszlevelében azt írta, a hatóság egyelőre nem foglal állást arról, ki, milyen rendelkezéseket sérthetett meg. Ehelyett vizsgálati eljárást indít, hogy tisztázza a körülményeket. Ezután pedig mindenkit tájékoztatn majd az eredményről. 

 

Feljelentés a gazdasági igazgatótól

Az ügy a rendőrségig is elért. Egyrészt, maga az elnök, Gömöri tett feljelentést, másrészt pedig az RTL Klub Híradója szerdán számolt be arról, hogy a Paralimpiai Bizottság sportgazdasági igazgatója is feljelentést tett, mégpedig a szervezet gazdálkodása ügyében. Kovács Brigitta az RTL Híradóhoz fordult, miután kedden hazug lejárató kampány szervezésével vádolta meg az elnök. A sportgazdasági igazgató azt állítja, Gömöri Zsolt milliókkal több szponzori jutalékhoz jutott, mint amennyit a nyilvánosság előtt bevallott, és olyan összegeket is felvett, amelyek nem is őt illeték meg. Gömöri szerint semmi sem igaz abból, amit munkatársa állít.

Gömöri Zsolttal vasárnap mi is készítettünk interjút, amit itt olvashat el. 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik