Sport

Börtönbe kerül az NB1-es edző

fekete ádám (Array)
fekete ádám (Array)

Fekete Ádám, a Kaposvári KK kosárcsapatának edzője halálos balesetet okozott. Hamarosan megkezdi büntetését.

A két éve történt közlekedési balesetben, ami valószínűleg egy pillanatnyi elalvás miatt következett be, egy ember meghalt és az edző mindkét kislánya súlyosan, egyikük maradandóan megsérült. A bíróság egy hónapja hozta meg a jogerős ítéletet az ügyben, Fekete Ádámot két év, négy hónap fogházbüntetésre ítélték, leghamarabb tizennégy hónap után szabadulhat – számolt be a bb1.hu.

Fekete Ádámot a munka segítette át a nehezén
Fotó: MTI

Az edző, a kosárlabda szakportálnak adott interjúban elmondta, a baleset óta végigdolgozott két szezont a csapat mellett, mindkétszer a rájátszásba jutottak. Közben tanított az egyik kaposvári gimnáziumban.

“Ezt nem lehet feldolgozni. Ugyanúgy él bennem, ahogy az első napokban. És szerintem így lesz ezután is. Magamat hibáztatom, mert senki mást nem hibáztathatok. Baleset történt, aminek én vagyok a felelőse. És vállalom is érte a felelősséget. nagyon nagy köszönettel tartozom mindenkinek. Maximálisan kiálltak mellettem. Az iskola vezetése és a közvetlen munkatársaim is. Mindenben segítettek” – fogalmazott Fekete Ádám.

“Be kell látni, két családnak is tragédiát okoztam. Hisz a saját családomban is minden nap szembesülök vele, mivel a kislányom is nagyon súlyos, maradandó sérülést szenvedett, ami egész életére kihat. Ez pedig az életem minden percében fájni fog” – fogalmazott megtörten az edző.

A teljes interjú itt olvasható. A világválogatott kézilabdázó, Pásztor István 2014 decemberében vonult börtönbe hasonló okok miatt és nemrég szabadult.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik