Sport

Paralimpiaügy: Gömöri jutalékot is felvett a szponzorok után

Gömöri Zsolt  (Array)
Gömöri Zsolt  (Array)

Gömöri Zsolt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke az MPB-be általa behozott támogatások után is kapott pénzt.

Az RTL Házon Kívül műsorában nyilatkozva Gömöri Zsolt elismerte, kapott jutalékot az általa szervezett szponzori pénzek után, de erre a Magyar Paralimpiai Bizottság belső marketing szabályzata alapján, hivatalosan került sor. A szabályzat tíz százalékban maximálja a jutalékot.

Az RTL kérésére az MPB elküldte az elmúlt két év pontos jutalék adatait
Forrás: rtl.hu

A műsorból kiderült, az MPB elnöke 2013-ban bruttó 1 513 130 forintot, míg tavaly 1 260 000 forintot vett fel ezen a címen. Gömöri a honlapunkon, a Sport24-en vasárnap megjelent exkluzív interjúban tételesen cáfolt minden ellene felhozott vádat. Úgy fogalmazott, “keresztre van feszítve”, “hecckampány” folyik ellene, mert semmi olyat nem tett, ami törvénytelen lenne.

Vasárnap, az interjú közlése után pár órával rendkívüli sajtótájékoztatót tartott, ahol bizonyítékokkal alátámasztva nevezte meg azokat, akik szerinte megpróbálják “kicsinálni”. Sas Sándor parasportoló és edzője, Zachár Attila mellett Nagy Zsigmondot, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatóját és Tamás Henriette Brigittát, az Emberi Erőforrások Minisztériuma sportért felelős államtitkárságának szakértőjét, tanácsadóját gyanusítja. Az MPB közleményében azt írja, a bizottság a rendőrséghez, az ügyészséghez, a MOB-hoz fordul.

Bő két hete zajlik a “paralimpiaügy”, amelyben olimpikonok szólították fel Gömöri elnököt lemondásra. Természetesen a politika sem maradt ki az ügyből, a Jobbik, meg az MSZP is részt vesz a szócsatában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik