Sport

Hosszú: nincs az a pénz, hogy eladjam a lelkemet

hosszú katinka (Array)
hosszú katinka (Array)

Hosszú Katinka kedd délelőtt sajtótájékoztatón kérte ki magának azt a doppingvádat, amit a Swimming World magazinban Mr. Bennett cikkében sugallt.

A Magyar Úszó Szövetség Facebook-oldalára magyarul és angolul is felrakta az alábbi Hosszú-nyilatkozatot.

Hosszú Katinka keddi sajtótájékoztatón elhangzott nyilatkozata vágatlanul:

Üdvözlök mindenkit. Azért kértem ennek a sajtótájékoztatónak az összehívását, hogy válaszoljak a Swimming Worldben megjelentekre, amelyek azt próbálják sugalmazni, hogy illegális módszerek segítenek az eredményeim elérésében, ezek állnak a sikereim mögött.

 

Úgy döntöttem, nyilvánosság elé állok, hogy visszautasítsam ezeket a teljesen alaptalan vádakat, így a szurkolóim és az egész úszóközvélemény egyértelműen meggyőződhet arról, hogy mindaz, ami a szörnyű gyanúsítgatásokban szerepel, teljesen idegen a személyiségemtől, az értékrendemtől, a versenyszellemtől.

Hatéves koromtól úszom versenyszerűen – az, hogy nagyszerű sikereket értem el imádott sportágamban, egyszerre köszönhető a kemény munkának, a kiváló edzésmódszereknek, valamint a családom, a barátaim és a szponzoraim támogatásának.

Nem tudok eléggé hálás lenni honfitársaim, szurkolóim és a Magyar Úszó Szövetség kiállásáért – és azt kérem, továbbra is legyenek mellettem, különösen most, hogy Casey Barrett azt írta, a teljesítményem egyedüli magyarázata a doppingolás lehet.

Azt mindenesetre itt és most kijelentem, hogy a megfelelő időben és helyen személyesem fogom megmondani Mr. Barrettnek: súlyosan tévedett, durván megsértett – és ezzel együtt a sportnak is kárt okozott. Vádjai teljesen hamisak, azt pedig maga is beismerte, hogy semmiféle bizonyítékkal nem rendelkezik. És soha nem is fog, hiszen már maga a sztori alapfeltételezése sem helytálló. Soha nem szedtem teljesítménynövelő szereket, és szentül vallom, nincs az a pénz, hírnév, nincs az a győzelem, ami visszaigazolná: megérte eladni a lelkemet.

 

Teljesen idegen tőlem a csalás. Viszont az is, hogy egy vállrándítással intézzem el, ha egy általam egyáltalán nem ismert illető megpróbálja tönkretenni a hitelességemet, a saját önző érdekei miatt.

Hadd osszak meg önökkel egy igen fontos részletet: a cikk megjelentétésével kapcsolatba hozhatók közül soha, senki, semmilyen formában nem keresett meg sem engem, sem az edzőimet a publikálás előtt. Nem érdeklődtek az edzésmódszereimről, hogy hány órát töltök naponta a medencében, milyen az étrendem, milyen szigorú szabályrend szerint táplálkozom, kizárandó annak a lehetőségét, hogy bármilyen tiltott szer a szervezetembe kerüljön.

Csakhogy úgy fest, léteznek ma olyanok, akik számára a tények nem számítanak. Nekem viszont számítanak, és számítaniuk kell Önöknek, Nektek is.

Rendkívül nagyraértékelem a családom, a barátaim, a szponzoraim, versenyzőtársaim és szurkolóim kiállását – azt akarom, hogy mindenki tudja: semmi sem jelent nekem annyit, mint a ti fantasztikus támogatásotok.

Én magam továbbra is az úszásra koncentrálok – az ügyet pedig immár egy jogászokból álló csapat viszi tovább, ők beszélgetnek el a Swimming Worlddel és Mr. Barrett-tel a megfelelő időben.

Olvasói sztorik