Sport

Háromszoros olimpiai bajnokunk visszatér!

Tavalyi gerincműtétje után, hétvégén, Duisburgban ismét világkupa versenyen indul Douchev-Janics Natasa.

“Izgulok az első külföldi versenyem (2013 óta) miatt! Befejeztem az utolso edzésemet itt Magyarorszagon, mert  utazok Duisburgba. Hiányzik majd a kis anyalkám, de nagyon!!!!!” – posztolta Douchev-Janics Natasa közösségi oldalán! És bizony, több okból is nagy szó ez. A háromszoros olimpiai bajnoknő tavaly februári gerincműtétje miatt a teljes tavalyi idényt kihagyta, azaz 2013 óta első nemzetközi megmérettetésére készül.

Izgulok az elso kulfoldi versenyem(2013 ota) miat! Befejeztem az utolso edzesemet itt Magyarorszagon mert holnap…

Posted by Douchev-Janics Natasa on 2015. május 20.

Érdekesség, hogy legutóbb a két évvel ezelőtti világbajnokságon szállt vízre versenykörülmények között. épp ott, ahol most hétvégén, Duisburgban. Storcz Botond vezetőedző azt mondta: bízik benne, hogy hasonlóan sikeres lesz Janics visszatérése, mint Fazekas-Zur Krisztinának Montemor-o-Velhóban. Utóbbi kajakos a múlt heti, portugáliai vk-versenyen egy-egy arany- és bronzérmet szerzett azok után, hogy a 2014-es esztendőt ő is kihagyta kisfia születése miatt.

Janicson kívül tizenhét magyar versenyző áll rajthoz a hétvégi, duisburgi kajak-kenu világkupaversenyen, amely férfi K-2 1000 méteren a második világbajnoki válogatónak számít. A férfi 1000 méteres kajak kettesek múlt heti első válogatóját Kammerer Zoltán és Szalai Tamás duója nyerte a nagy meglepetésre második, fiatal Noé Zsombor, Vass Péter kettős előtt. Amelyik egység előrébb végez a németországi regattán, az szállhat majd vízre ebben a számban az augusztusi, milánói olimpiai kvalifikációs világbajnokságon.

A duisburgi vk-n induló magyar csapat:

férfiak kajak:
K-1 200 m: Dudás Miklós; Hérics Dávid
K-2 200 m: Karakas Máté, Orlik Ádám
K-2 1000 m: Kammerer Zoltán, Szalai Tamás; Noé Zsombor, Vass Péter
K-4 1000 m: Dombi Rudolf, Hufnágel Tibor, Kökény Roland, Boros Gergely
férfi kenu:
C-1 1000 m: Khaut Kristóf
C-1 500 m: Khaut 
C-1 200 m: Lantos Ádám
C-2 1000 m: Vass András, Varga Dávid
női kajak:
K-1 500 m: Douchev-Janics Natasa
K-1 200 m: Douchev-Janics
női kenu:
C-1 200 m: Balla Virág

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik