Sport

Ez a világ legfélelmetesebb versenypályája

indy 500 (Array)
indy 500 (Array)

Az Indy 500-as verseny a világ egyik legnagyobb hagyományival rendelkező viadala. Az Indianapolis Motor Speedway pedig az egyik legfélelmetesebb pálya az autósport történetében.

Ha olyan versenyhelyszíneket keresünk, ahol legendásan sok baleset és tragédia történt, talán mindenki a Nordschleifét vágja rá először, vagy a Man-szigeti TT versenyt, ahol több tucat motoros vesztette már életét.

De ebből a sorból sajnos nem lehet kihagyni az Indy 500-at, az amerikai autósportok szent grálját, ugyanis a indianapolisi pályán már az átadás évében, 1909-ben is két halálos baleset történt, azóta pedig sajnos egyre csak gyarapodott az áldozatok száma. Legutóbb 2010-ben, a motorsversenyző Peter Lenz halt bele egy balesetbe.

 Fotó: Europress Fotóügynökség

Épp az teszi félelmetessé a pályát, ami a verseny szépségét is adja: nem lehet hibázni, egy pillanatra sem kalandozhat el a versenyzők figyelme, ugyanis a pálya melletti betonfal nem ad lehetőséget a rontásra.

Az elmúlt napokban ráadásul több komoly baleset is történt Indianapolisban, de szerencsére egyikből sem lett komolyabb baj.

Május 13-án Helio Castroneves élt túl egy bődületesen nagy bukást, rá egy nappal Josef Newgarden verte oda a falnak a gépet majd május 17-én Ed Carpenter autója vált irányíthatatlanná a kanyarban.

A modern technikának megköszönhetjük, hogy a versenyautók kialakítása miatt egyre kisebb a veszélye egy halálos balesetnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik