Sport

Egy vízilabdázó is kokainozott

Nikola Radjen (Array)
Nikola Radjen (Array)

A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) doppingvétség miatt felfüggesztette az Olimpiakosz szerb vízilabdázójának, Nikola Radjennek a játékjogát.

Azt követően, hogy a magyar kajak-kenu sport egyik legnagyobb botrányáaként kitudódott, hogy Csipes Tamara és Dombvári Bence kokaint fogyasztott, most egy világbajnok vízilabdázó került nagy, ha lehet még nagyobb bajba hasonló eset miatt.

 Nikola Radjen nagy bajban van
Fotó: europress

A FINA honlapjának beszámolója alapján a 30 éves világ- és Európa-bajnok Nikola Radjen szervezetében február 17-én kokain nyomaira bukkantak a spanyolok ellen 15-9-ra megnyert madridi világliga-mérkőzés után.

Míg a magyar sportolók nem versenyen buktak meg, ezért csak fegyelmi vétség miatt büntethetik őket, addig a szerb már doppingvétésget is elkövetett, így az ő büntetése egészen biztosan hosszabb lesz.  A 2008-ban Pekingben és 2012-ben Londonban is bronzérmes Radjent akár négy évre is eltilthatják az eset miatt.

A szerb válogatott a magyarhoz hasonlóan ott lesz a június 23. és 28. között Bergamóban sorra kerülő világliga-szuperdöntőben, amelynek győztese elsőként jut ki a riói olimpiára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik