Sport

Klubja mindenben segíti a kalapáccsal arcon dobott lányt

kalapácsvetés (Array)
kalapácsvetés (Array)

A szombathelyi Dobó SE vezetése sajnálatát és együttérzését fejezte ki a pénteken történt helyi sportbaleset miatt, amelyben egy kalapács fogantyúja eltalált egy sportolót. 

Horváth Vilmos, az egyesület elnöke hétfőn az MTI-vel közölte: a klub minden lehetséges eszközzel segíteni kívánja a megsérült versenyző mielőbbi teljes felépülését.

A balesetben egy tizennégy éves lányt gyakorlás közben eltalált az edzőtársa által eldobott sportszer, a lány pedig súlyosan megsérült.

A baleset részleteiről az egyesületi közleményben azt írták: “egy gyakorló kalapács kirepülése után érintkezett a védőhálóval, és irányváltoztatása után a kalapács sodronya ellenkező irányba kezdett el pörögni. A megváltozott irányba repülő dobószer fogantyúja a dobószektor szélén várakozó versenyzőt állkapcson találta”.

Hozzáfűzték: az edzést vezető edző azonnal hívta a mentőket, akik a versenyzőt a szombathelyi Markusovszky kórházba vitték, ott a sérült szakszerű orvosi ellátásban részesült, állapota kielégítő.

Közölték azt is: a sportoló szülei nem tettek feljelentést a rendőrségen.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap délután a honlapján arról tájékoztatott, hogy a szombathelyi sportbaleset miatt foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt vizsgálatot indítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik