Sport

Berki Krisztián: Napról napra egyre jobb a vállam

berki krisztián (Array)
berki krisztián (Array)

Az olimpiai bajnok Berki Krisztián márciusi vállműtéte után újra elkezdte lovon is az edzéseket, igaz, még csak néhány elemet gyakorol.

A világbajnoktól megtudtuk, hogy már múlt héten megkezdte a gyakorlást a lovon, akkor még csak a támaszhelyzetek, láblendítést.

A hétvégén kétnapos pihenője volt, és újult erővel vágott neki a hétfői edzésnek, ahol már elemeket is gyakorolt, sikerült a Magyar-vándor és a Sivadó-vándor is. Az olimpiai bajnokot március 16-án műtötték vállával, azóta az előre eltervezett rehabilitáció szerint halad, most jutott oda, hogy már a speciális munkát is végezhet.

Fotó: MTI

Mostantól már délelőtt és délután is a Tornacsarnokban készül, de egyelőre még a gyógytorna és az erősítés játssza a főszerepet, de edzésekenként már félóra, háromnegyed órát a lólengéssel foglalkozik. A gyógytornán már több mint 3 hete elkezdték kipróbálni a támaszhelyzeteket, így nyugodt szívvel mert nekivágni a speciális edzéseknek.

“Nagyon örülök, hogy ilyen jól haladunk, hétről hétre, napról napra egyre jobb a vállam, ezt mi sem mutatja jobban, minthogy ma már elemeket gyakoroltam. Kis feszülést még érzek, még nem elég laza a vállam, nem állt még minden össze, de fájdalmam nincs. Úgy érzem, egész jó állapotban vagyok, ha így sikerül tovább haladnunk, és ebben az ütemben sikerül fejlődnöm, akkor szeptember közepére készen lesz a gyakorlat, ez pedig az októberi olimpiai kvalifikációs világbajnokság szempontjából létfontosságú. Panaszom nincs, továbbra is gyógytornázom, saját testsúlyos erősítést végzek, és alapsúlyzókkal már a vállamat is próbálom erősíteni” – nyilatkozott olimpiai bajnokunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik