Sport

Ilyen még nem történt az NBA-ben

Josh Smith (Array)
Josh Smith (Array)

A Houston Rocketset meglegyintette a kiesés szele, ám a csapat készülhet a Los Angeles Clippers elleni hetedik meccsre, ráadásul egy olyan produkció után, amelyre korábban nem volt példa a franchise történetében. A Cleveland Cavaliers már ott van a főcsoportdöntőben.

A harmadik negyedben 19 ponttal vezetett a hazai pályán játszó Los Angeles Clippers, a játékosok és a szurkolók pedig talán már lelkiekben annak megünneplésre készültek, hogy a franchise története során először bejut az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) főcsoportdöntőjébe. Ha ez így volt, akkor nagyon rosszul tették.


Josh Smith volt a meccs egyik hőse
Fotó: Europress Fotóügynökség 

Történt ugyanis, hogy a vendég Houston Rockets játékosai megemberelték magukat a negyedik játékrészben, példának okáért hét triplát süllyesztettek el a hazai gyűrűben. A Clippersnek egyáltalán nem volt válasza a houstoni feltámadásra, a vendégek pedig produkáltak is egy 23-2-es rohanást, amivel eldöntötték a mérkőzést, 119-107-re nyertek és készülhetnek a párharc hetedik mérkőzésére, hazai környezetben. James Harden 23, Dwight Howard 20 ponttal zárt, azonban a meccs hőse inkább Josh Smith és Corey Brewer voltak: előbbi 14, utóbbi 15 egységet gereblyézett össze az ominózus negyedik negyedben.

A Houston Rockets együttese 50. alkalommal került olyan helyzetbe, hogy 10 vagy többpontos hátrányban vágott neki a negyedik negyednek a rájátszásban, ám most először tudta győztesen elhagyni a parkettet.

Videó – Így nyert a Rockets:

Emellett még egy mérkőzést rendeztek a játéknapon, melyen a Cleveland Cavaliers elsősorban jó védekezésének legyőzte 94-73-ra a Chicago Bullst idegenben, így 4-2-re megnyerte a párharcot és elsőként bejutott a keleti főcsoportdöntőbe. A Cavs oldaláról még az is belefért, hogy sem LeBron Jamesnek, sem Kyrie Irvingnek nem ment igazán jól a játék.

Eredmények – főcsoport-elődöntők, 6. mérkőzés

kelet:

Chicago Bulls-Cleveland Cavaliers 73-94
A párharcot 4-2-es összesítéssel a Cleveland nyerte.

nyugat:

Los Angeles Clippers-Houston Rockets 107-119
A párharc állása: 3-3.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik