Sport

Ducz Barbara remekelt Cseljabinszkban

ducz-barbara(960x640).jpg (Array)
ducz-barbara(960x640).jpg (Array)

A taekwondo világbajnokság negyedik napján Ducz Barbara egészen a negyeddöntőig menetelt, ezzel pontszerző ötödik helyen zárt.

Pénteken az 53 kg-osok mezőnyében Ducz Barbara képviselte a magyar színeket az oroszországi vb-n. A legjobb 64 között az izraeli Yarden Sharabbal találkozott. A magyar lány az első és a második két percben is bevitt egy-egy pontot érő találatot, míg ellenfele nem tudta őt eltalálni (2-0). A záró felvonásban érezhetően felszabadultabb lett versenyzőnk, aki már 7-0-ra is vezetett, mikor csak intésekkel tudott az izraeli lány szépíteni az eredményen. Ducz Barbara 9-2-es sikerrel melegített – olvasható a wtftaekwondo.hu-n.

Ellenfele a 16 közé kerülésért a francia Floriane Liborio volt. A gall hölgy 2012-ben Kotsis Edinát verte az Eb-döntőben. Az első két felvonásban csupán egyetlen francia pont született. A záró periódusban ezt hamar megduplázta Liborio, de Barbi 3-2-re fordított. Tizennégy másodperccel a vége előtt sikerült egyenlítenie Liboriónak, jöhetett a ráadás. Egy perc volt még hátra, mikor előreindult a francia, a magyar lány közbeszúrt, megszerezve az aranypontot, és bejutva ezzel a legjobb tizenhatba.

 Fotó: wtftaekwondo.hu

A nyolcaddöntő is hasonlóan indult sportolónk számára, mint az előző kör mérkőzése. A belga Indra Craen szerezte meg a vezetést. A második két perc felénél Barbi viszont villámgyors találatokkal sorra szerezte a pontokat, fordított, 5-1-re, és 7-2-re is vezetett már, míg a záró harmad előtt 7-3-as magyar előnyt mutatott az eredményjelző. Egy intés után hamar 7-4-re módosult az állás, majd egy fordulórúgással egalizált is a mindössze tizenhét éves kadet és junior Európa-bajnok belga, aki a felnőtteknél idén már három versenyt is megnyert. Jöhetett az újabb hosszabbítás. A nagy taktikázás után a vége előtt tizennyolc másodperccel Barbi talált testre, amivel megnyerte a találkozót, és bejutott a legjobb nyolc közé.

A negyeddöntőben a koreai Geum-Byeol Lim várt sportolónkra. Az első felvonás taktikus harcát követően (0-0) a második elején egypontos előnybe került az ázsiai, amit a magyar gyorsan egalizált, azonban a hajrá jobban sikerült Limnek, és 5-1-re ellépett. A záró szakaszban sikerült minimalizálni a hátrányt, ám egyenlíteni már nem, és a végén 6-4-gyel a koreai jutott a legjobb négy közé. Ezzel Ducz Barbara ötödik, pontszerző helyen végzett.

“Bíztam benne és sulykoltam magamban, hogy nyerek négy meccset. Be is vonzottam azokat az ellenfeleket, akikre gondoltam. Csalódott és boldog is vagyok, mert szép eredmény, de lehetett volna szebb is. Sajnos nagyon elfáradtam a végére, és nem tudtam jó akciót indítani. Nagyon magas volt a koreai és nagyon magasan fent volt a lába. Nehéz volt vele bírni, mindig a fejem közelében volt a lába, egyszer el is talált. Pedig a többi meccsen nem is kaptam fejest. Egész nap hányingerem volt és izgultam, alig tudtam enni. Lehet, ezért ment el az energia a végére” -.összegzett az idei vb-n a magyar csapat eddigi legeredményesebb versenyzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik