Sport

Szegeden nyert a Veszprém

Carlos Ortega (Array)
Carlos Ortega (Array)

A Veszprém vendégként is legyőzte Szegedet a férfi kézilabda NB I szombati rangadóján, ezzel az élen végzett a felsőházi rájátszásban.

Az első félidő első felében fej fej mellett haladt a két csapat, de 8-8 után a Szegednek nehézségei akadtak támadásban, a Veszprém pedig élt a lehetőséggel és négy góllal meglépett. Ezzel együtt tovább küzdött a hazai együttes, aminek meg is lett az eredménye: a 30. percre egy találatnyira zárkózott fel (13-14). Veszprémi időkérés után azonban a szünet előtti utolsó gól a vendégeké volt.

A második játékrész elején is akadt több olyan időszak, amikor a veszprémiek négy góllal vezettek, de a hazai csapat rendre visszakapaszkodott, és a 43. percben egyenlített (20-20.) Fordítani viszont nem tudott, mert kimaradt egy-két ziccer, a Veszprém pedig újra meglépett. A hajrában a Szeged már nem bízott a győzelemben, emiatt a végéig hatgólos különbség alakult ki.

A hazai csapat április 4-én 29-24-re kapott ki Veszprémben, így – mivel a többi meccsét megnyerte – akkor végezhetett volna az első helyen a felsőházban, ha szombaton hat góllal veri a Veszprémet.

A jövő szombaton kezdődő döntős sorozatot a címvédő kezdi hazai pályán. A párharc az egyik csapat második győzelméig tart majd.

Eredmény – férfikézilabda NB I.

MOL-Pick Szeged – MKB-MVM Veszprém 25-31 (13-15)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik