baráth etele (Array)
Sport

Nem szabad csak elítélni a kokainozó kajakosokat

Sport24
Sport24

2015. 05. 08. 07:53

Baráth Etele, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöke beszélt a Csipes Tamara és Dombvári Bence körül kialakult helyzetről.

A két versenyzőtől a közelmúltban, a dunavarsányi edzőtáborban vettek vizeletmintát, és a doppingtesztjük negatív, a drogtesztjük azonban pozitív lett.

Baráth Etele a Blikk megkeresésére elmondta, számára csak a múlt hét végén derült ki az ügy, amikor Tiszeker Ágnes, a Magyar Antidopping Csoport vezetője ezt nyilvánosságra hozta.

“Április 21-én csak arról tájékoztattak, hogy szabálytalanságot követett el a két versenyző. De Csabai Edvin szakmai igazgató példás gyorsasággal eljárt az ügyben, a versenyzők válogatottbeli kerettagságát azonnal felfüggesztette és javasolta az állami támogatásuk megvonását” – nyilatkozott.

baráth etele (Array) Fotó: MTI

A sportvezető elmondta, azért nem tettek feljelentést, mert amíg csak szóbeli információik voltak, addig nem léphettek.

“Mire megérkezett a hivatalos dokumentum, addigra a sajtóinformációk alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság már intézkedett, minden iratot bekért tőlünk” – fűzte hozzá.

Arra a kérdésre, véleménye szerint mi lesz Csipessel és Dombvárival, így felelt: “Erre nehéz rövid választ adni. Azt viszont tudom, nem szabad csak elítélni ezeket a fiatalokat, támogatni, segíteni kell őket, hogy visszataláljanak a helyes útra.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.